ADÜ'lü Aşçılar Almanya'da Madalya Rekoru Kırdı

Direktörlüğünü ADÜ Öğretim Elemanı Emrah Köksal Sezgin’in yaptığı Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Türkiye Aşçılar Milli Takımı, Almanya’dan 28 kategoride 28 madalya ile döndü.

Direktörlüğünü ADÜ Öğretim Elemanı Emrah Köksal Sezgin’in yaptığı Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Türkiye Aşçılar Milli Takımı 22-26 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Erfurt kentinde düzenlenen IKA Culinary Oliympics’ten (Aşçılar Olimpiyatları) 28 kategoride, 17 Altın, 10 Gümüş ve 1 Bronz madalyayla döndü.

Yaklaşık 60 ülkeden 2 binden fazla şefin katıldığı IKA Culinary Oliympics’te aralarında ADÜ Öğretim Elemanları Emrah Köksal Sezgin ve Öğr. Gör. Ahu Sezgin’in de bulunduğu 11 şefle 28 kategoride ülkemizi temsil eden Türkiye Aşçılar Milli Takımı 28 kategorinin tamamında madalya kazanmayı başardı.

Türkiye’nin bu zamana kadar kazandığı en fazla madalyayı ülkemize getirerek tarihi bir başarıya imza atan TAFED Türkiye Aşçılar Milli Takımı, tüm kategorilerden madalya ile dönmenin gururunu yaşıyor. Olimpiyatta ADÜ Öğretim Elemanları Emrah Köksal Sezgin ve Ahu Sezgin toplamda 2 Altın, 1 Gümüş, 1 Bronz madalya ile yarışmayı tamamladı.

Rektör Bircan, rekor kıran aşçıları makamında ağırladı

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan; Türkiye ve ADÜ’yü Almanya’da düzenlenen Aşçılar Olimpiyatlarında başarılı bir şekilde temsil eden Davutlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Emrah Köksal Sezgin, Ahu Sezgin ve Davutlar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Aladağ’ı makamında ağırladı. Bu büyük başarının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Bircan başarılarının devamını diledi.

TAFED Türkiye Aşçılar Milli Takımı Direktörü Emrah Köksal Zengin, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek tablo takdim etti.

Kaynak: İHA