Diyarbakır'da Düzenlenen Bilardo Şampiyonası Sona Erdi

Diyarbakır’da geleneksel olarak düzenlenen ve 5’ncisi yapılan Diyarbakır Bilardo Günleri Türkiye Şampiyonası tamamlandı. 168 sporcunun katılımıyla Yenişehir Arena Bilardo Salonu’nda gerçekleşen müsabakalarda, Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları kazanmış sporcularda yer aldı.

Büyük çekişmeye sahne olan müsabakaların ardından Dünya ve Türkiye Şampiyonluğunu elinde bulunduran Lütfi Çenet birinci oldu. Ahmet Alp’ın ikinci olduğu müsabakalarda, Can Apak ve Birol Uymaz da üçüncülüğü paylaştılar. Büyük çekişmeye sahne olan müsabakalarda kadın bilardocular, Gülşen Değener ve Arzu Gök’te yer alarak, şampiyonaya renk kattı. Şampiyona, Türkiye Bilardo Federasyonu’nun resmi müsabakalarını canlı yayınlayan Bilardo.com.tr tarafından naklen yayınlandı. Bilardo Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi İhsan Delibaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şampiyonanın Diyarbakır’ın tanıtımı ve prestiji açısından önemli olduğunu belirtti.

Delibaş, organizasyonun amacının Diyarbakır bilardo sporuna ilginin artırılması ve gençlerin spora kazandırılması yönünde olduğunu belirterek, "Bu yıl 5’sini gerçekleştirdiğimiz şampiyona şimdiden Türkiye’de hatırı sayılır müsabakalar arasına girmeyi başardı. Bu yılki şampiyonayı canlı yayınlayarak dünyadaki bilardo severler tarafından da ilimizin tanıtımına ciddi bir katkı sağladığımızı gelen mesaj ve telefonlardan anlıyoruz. Bu Organizasyona desteklerinden dolayı Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir’e ve Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan’a ayrı ayrı teşekkürü Diyarbakır bilardo ailesi olarak bir borç biliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA