'Burası Batman, Burada Küfür Yok' Kampanyası

Batman'da spor müsabakalarında kötü tezahürat, küfür ve şiddetin önüne geçmek için kampanya başlatıldı.

Batman'da spor müsabakalarında kötü tezahürat, küfür ve şiddetin önüne geçmek için 'Burası Batman, Burada Küfür Yok' Kampanyası başlatıldı.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Batman Petrolspor, Tokat Erbaaspor maçına, başlatılan kampanya kapsamında 'Burası Batman, Burada Küfür Yok' yazılı pankartla çıktı.

Maçı izleyen Batman Valisi Ahmet Deniz, gazetecilere, ülkenin temel sıkıntılarından bir tanesinin de sporda kötü tezahürat, küfür ve şiddet olduğunu söyledi.

Küfrün hiçbir yerde olmaması gerektiğini vurgulayan Vali Deniz, şöyle konuştu:

'Anadolu coğrafyamızda, Hz. Mevlana'nın, Yunus Emre'nin sevgi tohumlarının atıldığı yerde asla küfür ve şiddetin yer olmaması lazım. Hele sporda hiç olmaması lazım. Biz Batman'dan bir ışık yakalım istedik. 'Burası Batman, Burada Küfür Yok' diyerek bir panayır yerine bir eğlence yerine, herkesin gelebileceği rahat bir ortam olsun istedik.'

Kampanyaya kulüp ve sporseverlerin büyük destek verdiğini belirten Deniz, 'Bütün stadyumlarda küfrün ve şiddetin olmadığı, centilmenliğin olduğu, hak edenin kazandığı müsabakalar olmalı. Bütün isteğimiz, arzumuz bu.' dedi.

Kaynak: AA