Peru'da İki Madalya Alan Şevval Yarar'a Coşkulu Karşılama

Peru’da düzenlenen dünya şampiyonasında bir gümüş ve bir de bronz madalya elde eden Şevval Yarar, Kocaeli’nin Körfez ilçesinden gelen yakınları tarafından Atatürk Havalimanı’nda meşalelerle karşılandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Peru’nun başkenti Lima’da düzenlenen 10. Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak Dünya İkincisi olan Türkiye Taekwondo Poomse Milli Takımı yurda döndü. Takım halinde kazandıkları 16 madalya ile genel sıralamada dünya ikincisi olan ay yıldızlılar, Atatürk Havalimanı’nda Türkiye Taekwondo Federasyonu yetkilileri tarafından çiçeklerle karşıladı. Millileri, aileleri ve sevenleri de yalnız bırakmadı.

Müsabakalarda ilimiz ve Körfez ilçe adına da boş gösteren Körfez Akademi Spor Kulübü taekwondoculardan Şevval Yarar da tarihi bir başarı elde ettiği. Tek bayanlarda dünya üçüncüsü olmaya hak kazanan ve bronz madalyaya uzanan başarılı sporcu, 12-14 yaş bayanlarda ise bu kez dünya ikinciliğine uzandı ve gümüş madalya elde etti. Peru dönüşünde milli takım kafilesinde bulunan sporcular arasında bulunan Yarar da sevenleri ve yakınları tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kalabalık bir topluluk karşıladı. Şevval Yarar’ı karşılamak için Kocaeli’nin Körfez ilçesinden otobüsle İstanbul’a giden kalabalık, attıkları sloganlar ve ‘Şampiyon Şevval’ tezahüratları ile sporcularını karşıladı. Ayrıca Şevval Yarar’ın yanı sıra müsabakalarda altın madalya kazanan Olgun Kahveci için de büyük sevgi tezahüratlarında bulunuldu.

Dünya şampiyonasından bir gümüş ve bir de bronz madalya kazanarak ülkemize dönen başarılı sporcu Şevval Yarar, İstanbul’dan Körfez’e kadar büyük sevgi gösterileri eşliğinde getirildi.

Kaynak: İHA