Arda Turan'dan milli takım açıklaması

Arda Turan milli takımla ilgili olarak "Açıklayacak bir şey yok. Hocam bizi almadı o kadar. Başka bir şey varsa hocamız açıklar. Ne açıklayım" diye konuştu.

Arda Turan'dan milli takım açıklaması
A Milli Takım'ın ve Barcelona'nın yıldızı mili gururumuz Arda Turan, Beyaz Futbol'a konuk oldu. Arda Turan, milli takımdan İspanya'daki futbol hayatına dair soruları yanıtladı.

Arda Turan milli takıma alınmaması konusunda polemik yaratılmaması gerektiğini söylerken, alınmamasını hocasının tercihi olarak değerlendirdi.

Arda Turan milli takımla ilgili şu ifadeleri kullandı;

PRİM MİRİM KONU DEĞİL

Prim mirim konu değil. Öyle bir konu yok. Benim para pulla ne işim var. İnsanların vergilerinden de bir şey almadık. UEFA bize katılım hakkı verdi. Senede kaç para kazanıyorum, yanlış anlamayın. Hocamızla aramızda problem de olabilir. Hocamız bizi yarın bir daha çağıracak gidecek hizmet edeceğiz. Bu işler böyle olur. Üzerinden gidilecek bir olay yok.

Arda Turan'dan milli takım açıklaması

AÇIKLAYACAK BİR ŞEY YOK

Olan olayların içinde mecbur kaldığımız zaman açıklama yapmak zorunda kaldık. Hiçbir zaman polemik yapmadık. Milli maçımız var. Her zaman aynı şeyi söyledik. Gel derler geliriz, git derler gideriz. Hiçbir zmana çağırılmadım diye laf söylemem. Başka iddialarla ilgili konuştuk. Bana açıkla diyorlar. Açıklayacak bir şey yok. Hocamızın tercihi bu. Hocamız açıklanacak bir şey varsa açıklar. Ben saygıda kusur etmem. Böyle şeyler olur, geçer, gider. Kalıcı olan Milli Takımdır. Önemli bir maçımız var. Dünya Kupası'na gitmek benim de çok büyük hayalim.


Arda Turan'dan milli takım açıklaması

BİR BUÇUK MAÇLIK HATRIM YOK MU?

Türk halkına kısaca bir şey söylemek istiyorum. Bazı insanlarda bir buçuk maçlık hatrım yok muydu? Bir Hırvatistan bir İspanya maçının ilk yarısı kadar hatrım yok muydu? merak ediyorum. Size ne kadar kötü maç oynadım. Ben her maçta iyi oynamaya çalıştım. Şunu anlatmaya çalışıyorum yarın Emre Mor olacak öbür gün Hakan Çalhanoğlu olacak. Değerlerinize sahip çıkın. 

Arda Turan'ın açıklamalarından satırbaşları;

BURAK -TÜMER KAVGASI YALAN

Ben geriye bakıp Türk futbolunu değiştirebilmiş miyim diye bakacağım. Bunu başarabildiğime inanıyorum. Burak Yılmaz ile Tümer Metin'in kavga ettiği haberleri de yalan.

ÇİN'DEN MÜTHİŞ TEKLİF GELDİ

Bayrampaşa'da, mütevazi bir ailenin çocuğuyduk. Hayal kurarak, çalışarak ve futbolu severek buralara geldik.

Evde sürekli maç izliyorum. O maç, bu maç, basketbol, voleybol.. Çarşambadan pazartesiye kumandayı kimse alamıyor.

Annem hala maça çıkarken 'Aman oğlum sinirlenme' diyor.

Bak abi şimdi Emre Çolak nasıl oynuyor.. Galatasaray'da sıkıntıları vardı, dedim olmuyorsa gel burada oyna.

Gittikten sonra psikolojim nasıl rahatladı.. Gitmemiz lazımdı. Başarabileceğimizi göstermek için gerekirse uzaya gitmek lazım.

Çin'den müthiş bir teklif gelmişti. Barcelona beni vermedi. Bana da inanılmaz bir para önerdiler. Ben uzun vadeli bir projeyim.

Messi futbolda her şeyden önce gelir. Neymar benim kardeşim gibi ama Messi çok farklı.

İspanya'da öyle veya böyle hakkımda bir kitap yazıldı. Türkiye'de de öyle. Paradan şundan önce benim hayalim örnek olmaktı.

HADİ ORADAN...

Galatasaray taraftarıyla benim aramdaki aşk kaç futbolcu arasında var? Belki 10 tane.. Beni ıslıkladılar. Ama şu an yine süperiz.

15 maç yenilmeyen takımın kaptanız bizdik. Bu takımı sempatik hale getirmişiz. Ben demiyorum çok iyi insanım, süper futbolcuyum.

Diyorlar ki Arda maçta trip atıyor. Hadi oradan ya...

Bizim primle falan işimiz olmadı. Söylemek istemiyorum ama ben o kadar para kazanıyorum. Primle ne işim olur! Konu prim mirim değil. 3 ay insanlar bize 'primci' dediler. Sonra meselenin prim meselesi olmadığı ortaya çıktı. Ne oldu? Gel derlerse geliriz, git derlerse gideriz. Bunun dışında herhangi bir şey söylememizin imkanı yok. İnandığım doğrular üzerine yaşar giderim. Bu milli takıma ben yokken o kadar çok dua ediyorum ki... Dünya Kupası'na gitmemiz lazım. Ben sorunları az seviyeye indirip, paylaşıp çözülmesinden yanayım. Hocamız öyle uygun görmüştür, başımızın üzerinde de yeri vardır.