Ankara'da Korece Konuşma Ve Kompozisyon Yarışması

Yarışmalara, Korece öğrenen Türkler katıldı Derece girenler çeşitli para ödüllerine sahip olurken, Güney Kore Hükümet Bursu seçmelerinde özel ek puan almaya da hak kazandı.

Kore Kültür Merkezinde Korece konuşma ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

Kore Kültür Merkezi ile Kral Sejong Enstitüsünün ortaklaşa düzenlediği yarışmalar, Kore Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ankara’daki Kore Kültür Merkezi'nin kuruluşunun beşinci yıl dönümü ve 570. Kore Alfabesi Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalara, Korece öğrenen Türkler katıldı.

Hem konuşma hem de kompozisyon yarışmalarında katılımcılar, iki ayrı seviye olan başlangıç seviyesi ve orta seviye kategorilerinde yarıştı. Yarışmacıların performansları jüri heyeti tarafından değerlendirilerek, dereceye girenler belirlendi.

Korece kompozisyon yarışması başlangıç seviyesinde birinci Ayşe Kuvvet, ikinci Cezminur Tamer, üçüncü Gülsüm Akın seçildi. Orta seviyede birinci Ervanur Perçin, ikinci Merve Gül Albayrak, üçüncü ise Murat Ünlü oldu.

Korece konuşma yarışması başlangıç seviyesinde birinci Özge Parlak, ikinci Ayşe Kuvvet, üçüncü de Beyza Nur Özlü seçildi. Orta seviyede ise birinciliği Murat Ünlü, ikinciliği A.Elif Şentürk, üçüncülüğü de Ervanur Perçin elde etti.

Derece girenler çeşitli para ödüllerine sahip olurken, Güney Kore Hükümet Bursu seçmelerinde özel ek puan almaya da hak kazandı.

Ankara’daki Kore Kültür Merkezi, Güney Kore Büyükelçiliğine bağlı olarak faaliyet gösteriyor ve Kore kültürünü tanıtmaya yönelik faaliyetler yapıyor.

Kral Sejong Enstitüsü de Güney Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak, Korece’yi yabancı dil olarak öğrenmek isteyenlere Korece öğretiyor. Enstitünün Türkiye’de İstanbul’da iki, Ankara, İzmir, Bursa ve Trabzon’da da birer şubeleri olmak üzere toplam altı şubesi bulunuyor.

Kaynak: AA