Şahin Açıklaması 'Başkanlığa Tekrar Adayım'

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yapılacak olan başkanlık seçimine tekrar aday olduğunu söyledi.

Peru’da 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılan 10. Dünya Tekvando Poomsae Şampiyonası’nda takım halinde ikinci olan Türk Milli Takımı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Peru’da yapılan şampiyonada takım halinde Dünya ikincisi olduklarını hatırlatarak, "Bu şampiyonada 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya ile ülkemize döndük. Bu şampiyonaya yıllardık katılıyorduk ve ilk kez bu başarıyı elde ettik. Bu başarıda Türkiye Tekvando Federasyonu olarak alt yapıya yaptığımız çalışmaların meyvesini toparladık. Bundan sonraki hedefimiz gelecek yıllarda takım halinde Dünya Şampiyonu olabilmek" dedi.

"Başkanlığa tekrar adayım"

Basın mensuplarının "Yapılacak olan başkanlık seçimine tekrar aday mısınız?" sorusuna ise Başkan Şahin, "Önümüzdeki dönemde yapılacak olan başkanlık seçimine tekrar adayım. Yapmış olduğumuz planların ve başarıların devamını sürdürebilmek için aday olacağım. Diğer federasyonların başkan adaylarına şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde cevap verdi.

"Bizden devşirme oyuncu isteyen ülkeler var"

Devşirme oyuncular hakkındaki soruya ise Başkan Şahin, "Hiç bir zaman almadık. Zaten arkadaşlarımızın başarıları belli ve siz de görüyorsunuz. Ama bizden devşirme oyuncu almak isteyen ülkeler var. Bunlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama ülkemizin menfaatleri söz konusu olduğu zaman buna da karşıyız" diye konuştu.

Peru’da yapılan Tekvando Poomsae Şampiyonası’nda ’En iyi kadın sporcu’ seçilen Elif Aybüke Yılmaz takım halinde şampiyon olduklarını ve bu işin bir ekip işi olduğunu söyledi.



Tekvando Poomsae Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Kübra Dağlı ise, "Türk Milli Takımı olarak mücadele verdik. Güzel sonuçlar elde ettik. Bizde emeğimizin karşılığını aldık. Bunun için emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bu maçta vatanımız için yarıştık, bayrağımız için yarıştık" diye konuştu.

29 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında Peru’nun başkenti Lima’da yapılan 10. Dünya Tekvando Poomsae Şampiyonası’nda madalya kazanan sporcular şu şekilde:

Altın madalya

Kübra Dağlı - Emirhan Muran (18 yaş üzeri serbest stil ikili takım)

Elif Aybüke Yılmaz (Kadınlar 18-30 yaş bireysel)

Mevlüt Pekcan - Serim Olgun Kahveci (30 yaş üzeri ikili takım)

Mustafa Yılmaz (Erkekler 51-60 yaş bireysel)

Ramazan Aydın - Busenur Sevük (Serbest stil 12-17 yaş ikili takım)

Gümüş Madalya

Enes Doğuhan Bilgin (Erkekler serbest stil 12-17 yaş bireysel)

Kemal Yılmaz - Mustafa Yılmaz - Güray Türk (Erkekler 30 yaş üzeri takım)

Enes Doğuhan Bilgin - Ramazan Aydın - Yusuf Şamaz, Gülsena Karakuyulu, Busenur Sevük (Serbest stil 12-17 yaş karışık takım)

Sude Yener - Şevval Yarar, Şeyda Nur Yavuz (Bayanlar 12-14 yaş takım)

Bronz Madalya

Şevval Yarar (Bayanlar 12-14 yaş bireysel)

Habip Okçu - Elif Aybüke Yılmaz (18-30 yaş ikili takım)

Serim olgun Kahveci (Kadınlar 31-40 yaş bireysel)

Hayri Temel Alper (Erkekler 41-50 yaş bireysel)

Gülsena Karakuyulu (Kadınlar Serbest Stil 12-17 yaş bireysel)

Muhammed emir Yılmaz (Erkekler 15-17 yaş bireysel)

Oğuzhan Mustafa Örnek (Erkekler Serbest Stil 17 üzeri bireysel)

Ayrıca Şampiyonada Elig Aybüke Yılmaz ’en iyi kadın sporcu’ olurken, antrenör Nesime Altun ise ’En iyi kadın antrenör’ seçildi.

Kaynak: İHA