Perasovic Açıklaması İki Ligi De Aynı Anda Düşünmeliyiz

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, THY Euroleague ve Spor Toto Basketbol Ligi’ni aynı anda düşünmeleri gerektiklerini vurgulayarak, “Birini diğerinden ayıramayız. İkisi de bizim için çok önemli” dedi.

Anadolu Efes, yeni sezon öncesinde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda medya günü düzenledi.

Lacivert-beyazlıların Başantrenörü Velimir Perasovic, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni sezona yüksek beklentilerle başladıklarını belirten Perasovic, “Euroleague’de rekabetin sert geçeceğini biliyoruz. En azından 10-12 takım Euroleague’i kazanmaya için mücadele edecek ve bunlar Final-Four oynayabilecek takımlar. Çok uzun bir sezon olacak ve ayakta kalan takım bir yerlere gelebilecek. Bizim de potansiyelimizin olduğunu düşünüyorum. Oyunumuzu daha iyi geliştirebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.



“LABORAL MAÇI DUYGUSAL OLACAK”

THY Euroleague’in ilk haftasında eski takımı olan Laboral Kutxa karşılaşması hakkında konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Tabi ki duygusal bir maç olacak. Takımı oldukça değiştirdiler. Rekabet seviyesi yüksek bir takım oluşturdular. İyi oyuncular transfer ettiler. Bargnani gibi oyuncuları takımlarına ilave ederek seviyelerini yükselttiler. Zor bit maç olacak. Dolu bir arenaya sahipler. Konsantre olmamız gerekiyor. Maçı bu şekilde kazanmamız gerekiyor. Daha işin çok başındayız. Kimse takımların sınırlarını bilmiyor. Bizim içinde iyi başlamak önemli. Zor bir takvimimiz var. İlk başlarda Darüşşafaka, Olimpiakos maçlarını kendi evimiz dışında oynayacağız ve bir sonraki maçı evimizde oynayacağız. Bu yüzden her maç önemli” şeklinde konuştu.



“YENİ SİSTEM BASKETBOL İÇİN İYİ BİR DURUM”

Değişen Euroleague sistemi için Hırvat antrenör, “Kimse nasıl bir çözüme kavuşacağımızı bilmiyor. Her maçta daha az baskı olduğunu düşünüyorum. Çünkü öncelerde çok büyük takımlar Top 16’ya kalamadılar. Böyle bir tehlikeleri vardı. Şimdi böyle bir şey yok. Bu bütün takımlar için bilinmeyen bir şey. Ama basketbol için iyi bir durum” dedi.



“İKİ LİGİ DE AYNI ANDA DÜŞÜNMELİYİZ”

THY Euroeleague ve Spor Toto Basketbol Ligi’ni aynı anda düşünmeleri gerektiğini vurgulayan başarılı başantrenör, “İki ligi de aynı zamanda düşünmemiz gerekiyor. Birini diğerinden ayıramayız. İkisi de bizim için çok önemli. Sorun şu olabilir. 8 tane yabancı oyuncumuz var, 2 tanesi Türkiye Ligi’nde dışarıda kalacak. Tabi ki bizi etkileyecek. Bu etkiyi en aza düşürmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’DA OLMASI NORMAL BİR ŞEY”

THY Euroleague Final-Four’unun İstanbul’da gerçekleştirilecek olmasının normal bir şey olduğunu ifade eden Perasovic, “Euroleague’de birçok Türk takımı var. Bu takımlar önemli seviyede olan takımlar. Burada olmasının normal olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA