Manisaspor'da Karafırtınalar İlk Antrenmanına Çıktı

TFF 1. Lig takımlarından Manisaspor’un bir yıllığına anlaşmaya vardığı Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, ayağının tozuyla takımı başında ilk antrenmanına çıktı.

Tarık Almış Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanda Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, takımı daha yakından tanıyarak, pas ve kondisyon çalışması yaptırdı. Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Karafırtınalar, TFF 1. Lig’in ağır bir lig olduğunu belirterek, “Çok yatırım yapan takımlar var. Yani kolay bir ligde değiliz. Yıllardır bu ligde çalışıyorum, takımların standardı aşağı yukarı 8 hafta sonunda belli oluyor. Şu andaki sıralamada lider içinde, sonuncu için de suni bir sıralama olduğunu düşünüyorum. Bizim yerimiz burası değil. Bu sezon Elazığspor ve Eskişehir maçlarını izleyebildim. Diğer maçlarda burada değildim. İlk maçta geçen seneden kalan oyuncular oynamış. Daha sonra yeni gelen oyuncularda katılmış. Başarısızlığı uyum sorununa bağlıyorum. Oyuncular da hoca da yeniydi. Kolay bir iş değildi ve bu 3 haftalık süreç kötü atlatıldı. Sıkıntı var gibi görünüyor ama aşılmayacak gibi değil. Takımım potansiyelli. Bugün de sahaların ekim zamanı olmasına rağmen iyi pas yaptılar. Mücadele gücümüzü ön planda tutup, maç kazanmak istiyoruz” dedi.

“Takımla beraber bende bir yerlere gelmek istiyorum”

Maddi sıkıntılar ve Manisaspor’un ligdeki hedefi konusunda konuşan Sait Karafırtınalar, “Skor bence uyum süreciyle alakalı. Maddi sıkıntılara çok da vakıf değilim, ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Durumu az çok biliyorum. Hedef derseniz gönlümüzde aslan değil, aslanlar yatıyor. Keşke ilk 2’den çıkabilsek. Olmaz mı? Olabilir. Ben bunları yaşadım. Olmazsa Play-off’u var, olmazsa ilk 10’u var, olmazsa oyuncuları bir noktaya getirmek var. Hedef bitmez. Bu politik bir cevap değil. Samimi söylüyorum, çalışmaya geldim. Neyim var neyim yok koymaya geldim. Takımla beraber ben de bir yerlere gelmek istiyorum, işin gerçeği bu. Bu ilk 2, 6, 10 olur ama biz bu ligde kalırız, hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi

Tüm güçleri ile Manisaspor’u iyi yerlere taşımak istediği söyleyen Sait Karafırtınalar, “Maç oynamadan şu eksik demeyelim. Tabii ki eksik yerler var. Lider takımlarda bile eksikler var. Ancak işimiz o eksikleri gidermek. Şu anda transfer yapamayacağımıza göre içimizden oyuncularla eksikleri kapatacağız. Elimizden geldiğince yapacağız. Ancak kazanıp, kaybetmekten çok kazanmak için mücadeleyi sahada göreceğiz. O bize yeter, zaten sonuçlar öylece gelecek. Hazırlık maçı düşünüyorduk. Saha sıkıntısı yaşıyoruz, diğer takımlar da öyle. Belki milli takım arasında Göztepe’yle bir hazırlık maçı yapabiliriz” dedi

Öte yandan Karafırtınalar’ın yardımcılıklarını ise Bekir Limanlar, Fatih Uygun, Osman Bilik ve Salih Sayar (kaleci antrenörü) yapacak.

Kaynak: İHA