Graça Yeniden FIVB Başkanı

Ary Graça, FIVB Dünya Kongresi'nde yeniden başkanlığa getirildi TVF Başkanı Özkan Mutlugil de yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil'in de katıldığı 35. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Kongresi'nde, 2012 yılından beri görevini sürdüren Ary Graça yeniden başkan seçildi.

TVF'den yapılan açıklamaya göre, yeniden başkan seçilen Brezilyalı Graça, görevi süresince voleybolun büyük potansiyeline ulaşması için elinden geleni yapacağına söz vererek, 'Voleybolun gelişiminin, sportif başarının ve dünyada kaç kişiye ilham vereceğimizin bir limiti yok. Dünyadaki büyük voleybol ailesine bana ve vizyonuma güvendiği için teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

TVF Başkanı Özkan Mutlugil, yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Mutlugil, daha önce de 36. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Genel Kurulu'nda yönetim kuruluna girmiş ve finanstan sorumlu asbaşkan olarak görevlendirilmişti.

Mutlugil, FIVB'de yönetim kuruluna seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, bu görevin dünya voleybolunun gelişimine katkıda bulunmak ve ülke temsili açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, 'Amacımız Türk voleybolunu her alanda, her yerde, en iyi şekilde temsil etmek. Umuyorum ki, hali hazırda gayet iyi ilişkilerimizin olduğu CEV ve FIVB ile önemli projelere imza atarak Türk voleybolunun değerini daha da yukarılara taşıyacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA