Başkan Çelik'ten Spor Camiasına Önemli Mesaj

Kayserispor ile Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getiren açıklamalar ve iftiralara sert tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayserispor Başkanı ve yönetiminin söz konusu saldırılara sessiz kalması ve hatta desteklemesi nedeniyle Onursal Başkanlıktan ayrıldığını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir süredir Kayserispor kullanılarak yalan ve iftiralarla kendisine yönelik saldırıda bulunulması üzerine geçen hafta Amatör Spor Kulüplerine malzeme dağıtım töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplamış ve Kayserispor Başkanı Recep Mamur’dan duymadığı hiçbir söze inanmayacağını belirterek iyi niyetli yaklaşımını sürdürmüştü. İftiraların devam etmesi üzerine spor camiasına önemli bir açıklama yapan Başkan Çelik, "Kayserispor’a gönül veren, başarısı için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapan, cep harçlığını feda ederek Kayserispor’a destek olmak için statlara koşan, Kayserispor’u karşılıksız seven ve destekleyen değerli hemşehrilerim" diyerek başladı ve Onursal Başkanlıktan ayrıldığını açıkladı.

Başkan Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Kayserispor Olağan Genel Kurulunda hem Kayserispor başkanlığı hem de onursal başkanlık görevi yeni isimlere devredilmişti. Söz konusu kongrede Kayserispor’u Süper Lig’e çıkaran Bekir Yıldız başkanımız Kayserispor kulübü başkanlığını Sayın Hilmi Derinel’e, Şehircilik ve Çevre Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki tarafından temsil edilen Kayserispor Onursal Başkanlığı ise şahsıma verilmişti. Bu kongrede yaptığım konuşmada; böylesine onurlu bir temsiliyeti şahsıma yüklemelerinden dolayı kongre heyetine şükranlarımı sunduktan sonra şu ifadeyi katılımcıların huzurunda ve canlı yayınla tüm spor camiasına ilan etmiştim: ’Mustafa Çelik olarak, altını çizerek söylüyorum, yasalar çerçevesinde Kayserispor’a yapılabilecek her türlü desteği vermeye hazırım.’ Geçen süre zarfında bu sözümü fazlasıyla yerine getirdim, getirmeye de devam edeceğim. Biz her hangi bir yetki ve sorumluluk gerektirmeyen bir sıfatla her türlü fedakarlığı yaparken, Hilmi Derinel yönetimi sonrası Kayserispor yönetimini devralan yeni ekip ve özellikle Kayserispor Başkanı Sayın Recep Mamur, kendi kanalı olan TV1’de benim Onursal Başkan olarak Kayserispor’a yönelik sorumluluklarımı ve görevimi yerine getirmediğime dair yalan haber ve iftira dolu yorumlar yapılmasına göz yummuştur. Konuyu görüşmek ve sorunu tespit etmek amacıyla görüşme taleplerimize kulak tıkamıştır. Telefonlarıma çıkmamış, en son basın aracılığı ile yapmış olduğum iyi niyetli açıklamama rağmen kendi ağzından cevap verilmemiştir. Gelinen bu noktada Kayserispor’un gerçek anlamda sorumlusu ve görevlisi olan kulüp yönetiminin ve Sayın Recep Mamur’un elini rahatlatmak adına Sayın Hilmi Derinel döneminde şahsıma tevdi edilen Kayserispor Onursal Başkanlığından feragat etmiş bulunuyorum."

Bu kararıyla Kayserisppor’dan desteğini çekmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Benim bu kararım Kayserispor’u terk ettiğim, arkasından desteğimi çektiğim anlamına kesinlikle gelmez. Yaptığı tesisleşme çalışmalarıyla Kayseri’yi dünya standartlarında spor tesisleri ile tanıştıran Sayın Özhaseki’nin bıraktığı yerden biz bu bayrağı devraldık ve daha üst seviyelere taşımak üzere yola koyulduk. Bundan hiç kimse tereddüde düşmesin. Özhaseki başkanımız zamanında Kayserispor başta olmak üzere tüm kurumlara belediyenin katkıları ne ise o katkılar artarak devam etmektedir, edecektir de. Bizim katkı sunmamız için bir ad, bir makam, bir karşılık beklememiz bize yakışmaz. Şehircilik adına yaptığımız önemli çalışmaların gölgede kalmasına sebep olan bu tartışmalardan Kayserimizin ve Kayserisporumuzun yara almaması için böyle bir kararı almamı değerli hemşehrilerim ve kıymetli Kayserispor camiası anlayışla karşılayacaktır. Bundan eminim. Kayserililer şundan da emin olsunlar ki Şehremini makamında bulunduğum müddetçe ne türden ve ne taraftan bir saldırı ve yıpratma gelirse gelsin Kayseri’nin emanetini, değerlerini ve belediye kaynaklarını çıkar çevrelerine peşkeş çekmeyerek, canım pahasına koruyacağım. Hayır dualarınızı beklerim. Sağlık ve esenlik dolu günler sizinle olsun." diye konuştu.

Kaynak: İHA