Atlı Cirit Ligi Hız Kesmeden Devam Ediyor

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen, Atlı Cirit Ligi C Grubu müsabakaları başladı. Grubun ilk maçında Uşak Susuzören Atlı Spor Kulübü, Erzurum Korkut Ata Atlı Spor Kulübü’nü +15’e +8,5 mağlup etti.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve bu sene ilk defa uygulamaya koyulan “Atlı Cirit Ligi Grup" müsabakaları Ankara Türkiye Jokey Kulübü 75. Yıl Hipodromu’nda hız kesmeden devam ediyor.

Günün C Grubu ilk müsabakasında, Erzurum Korkut Ata ve Uşak Susuzören’i karşı karşıya geldi. İlk yarısı Erzurum ekibinin Üstünlüğü ile biterken, müsabakanın ikinci yarısında Uşak Susuzören Atlı Spor Takımı’nın üstünlüğü ile sonuçlandı. Böylece Uşak Susuzörenler 3 puanı hanelerine yazdırmış oldu C Grubu’nun bir diğer maçı ise bugün Denizli Yenigüney Atlı Spor Kulübü ile Uşak Karun Atlı Spor Kulübü arasında oynanacak.

Toplam 16 takımın mücadele ettiği lig 4 gruba ayrıldı. 4 takımdan oluşan her grubun maçlarıysa 3 gün sürüyor ve toplamda 6 maç yapılıyor. Grup birincileri bu ay sonu yapılması planlanan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak.

Kaynak: İHA