Musa Aydın Açıklaması 'Dünyanın En İyi Güreş Takımını Kurmak İstiyoruz'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Olimpiyat başarısının sırrını anlattı. Güreşin son yıllarda kötü bir grafik çizdiğini hatırlatan Aydın, "Şunu çok iyi anlamıştık ki, artık güreşte eski usüllerle sporcu yetiştirilemeyeceğiydi. Biz güreşe yeni bir vizyon kazandırdık ve bunu bir yıl gibi kısa sürede hayata geçirdik. Sonunda aşımız tuttu. Şimdi bizim asıl amacımız dünyanın en iyi güreş takımını kurmak istiyoruz" dedi.

Türkiye’nin en büyük gururu olan güreşte, yarım asır sonra gelen tarihi başarı sonrası Başkan Musa Aydın önemli açıklamalarda bulundu. Türk milletinin güreşe inanılmaz bir yeteneği ve yatkınlığı olduğunu belirten Başkan Aydın, "Şöyle düşünün; bir taraftan elinizde yetenekli, güçlü ve zeki bir sporcu var, diğer tarafta ülkemizin spor bakanlığı ve federasyonumuz tarafından sunulan imkanlar var. Bu iki dinamiği yıllarca bir türlü birleştiremiyorduk ve bu bizi güreşte diğer ülkelerin gerisinde kalmamızı sağlıyordu. Yani alt yapımızda büyük potansiyel var ancak bunu büyüklere taşıyamıyoruz. Şimdi Dağıstandan getirdiğimiz antrenörlerle alttan gelen sporcularımızı yukarıya taşıyacağız" diye konuştu.

Sporcularla iyi bir bağ kurduğuna dikkat çeken Aydın, "Sporcularımla hiçbir zaman arama başkan-sporcu mesafesi koymadım. Koymam da. Çünkü ben de onlar da ülkemizin yükselmesi, başarısı ve yücelmesi için çalışıyoruz. Göreve geldiğimde sporcularım turnuvada başarısız olunca benden kaçıyordu. Bu durum beni ziyadesiyle üzdü. Ben onların yanına gittim ve onları motive ettim. Zor günlerinde her zaman yanlarında olmaya çalıştım. Şimdi sporcularımla abi kardeş gibiyiz. Bu durum onlarda büyük moral ve motivasyon sağladı" şeklinde konuştu.

"Aşımız tuttu"

Ülkelerin güreşte kendilerini çok geliştirdiğine dikkat çeken Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Şunu çok iyi anlamıştık ki, artık güreşimizin eski usüllerle dünya standartlarında sporcu yetiştirilemeyeceğiydi. Biz güreşe yeni bir vizyon kazandırdık ve bunu bir yıl gibi kısa sürede hayata geçirdik. Güreşçilerimiz artık psikoloğu, dietisyeni, kondisyoneri, fizyoterepisti ve sporcusunu tanıyan özel hekimi gibi yardımcı unsurları da devreye koyarak bilimsel çalışmayı gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra alt yapıda Dağıstan’dan antrenörler getirdik ve alt yapıda bir yıl içerisinde çok büyük başarılar elde ettik. Sonunda aşımız tuttu ve ilk meyvelerimizi Rio’da ve Dünya şampiyonalarında aldık. Tabi bu başarılar bir ekip işi çalışmasının ürünüdür. Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, Müsteşarımız Sayın Faruk Özçelik, Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, çok değerli güreş ailemiz, teknik ekibimiz ve sporcularımızla birlikte başardık. İnşallah bundan sonraki senelerde güreşte daha iyi başarılar, yeni rekorlar kıracağımızı ve bu aziz millete daha nice gururlar yaşatacağımıza inanıyorum."

"2016 Rio Olimpiyatları’nda yeniden dirilişi sağladık"

Güreşin son yıllarda kötü bir grafik çizdiğini belirten Aydın, "Bu yüzden güreşte yeniden bir dirilişe, bir kıvılcıma ihtiyaç vardı. İlk hedefimizde Rio olimpiyatlarında yeniden dirilişi sağlamaktı. Ben bu dirilişi aldığımız 5 madalya ile başlattığımıza ve sporcularımızda özgüveni tekrar tesis ettiğimize inanıyorum. Zaten olimpiyatlarda tarih boyunca Türk sporunun lokomotifi güreş olmuştur. Bunu bir kez daha Rio’da ispatladık. Bugün Büyüklerimizin yanı sıra Gençlerimiz olsun, Yıldız takımlarımız olsun Avrupa’da, Dünya Şampiyonalarında iyi sonuçlar alıyor. Dünya üçüncüsü oluyor hatta ikinciliği kıl payı kaçırıyor. Bu bizim için önemli bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın en iyi güreş takımını kurmak istiyoruz"

Olimpiyatların dünyanın en büyük spor organizasyonu olduğunu hatırlatan Başkan Musa Aydın şöyle devam etti:

"Şimdi bizim en büyük hedefimiz bu başarıyı 2020 Tokyo Olimpiyatlarına taşımak istiyoruz. Bunun hazırlıklarına geçtiğimiz hafta başladık ve yönetim kurulumuzla birlikte 4 yıllık planımızı ortaya koyduk. Ancak bizim asıl amacımız çok daha iyi başarılar elde edip dünyanın en iyi güreş takımını kurmak ve en iyi altyapıyı oluşturmak istiyoruz."

Kaynak: İHA