2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası

CMAS'ın düzenlediği şampiyonanın üçüncü gününde kadınlarda Slovenyalı Alenka Artnik, sabit ağırlık çift palet yarışında 3 dakika 11 saniyede 82 metreye dalarak dünya rekoru kırdı Milli sporcu Şahika Ercümen, 2 dakika 25 saniyede 68 metrelik dalışıyla dünya üçüncüsü oldu.

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda, Slovenyalı Alenka Artnik, sabit ağırlık çift palet yarışında 3 dakika 11 saniyede 82 metreye dalarak dünya rekoru kırmayı başardı.

Hidayet Koyu açıklarındaki yarışmada 14 ülkeden 16 sporcu madalya için daldı. Kadınlarda Slovenya'dan Artnik 82 metreye dalarak, daha önce 81 metrelik dalışıyla İtalyan Chiara Obino'ya ait olan rekoru eline geçirdi.

Türkiye'yi temsil eden milli takım sporcularından Şahika Ercümen, 2 dakika 25 saniyede 68 metrelik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı ve dünya üçüncüsü oldu. Bir diğer milli sporcu Derya Can ise 2 dakika 28 saniyede 68 metrelik derecesiyle dünya dördüncülüğünde kaldı.

Erkeklerde 6. olan milli sporcu Can Mehmet Arıkök ise 2 dakika 38 saniyede 72 metre dalarak, kendisine ait 70 metrelik Türkiye rekorunu geliştirdi.

- 'Çalışmalarımı Kaş'ta yapmak istiyorum'

Kadınlarda dünya rekoru kıran Slovenya'dan Alenka Artnik, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, 'Asıl disiplinimde yarıştım. Dünya rekoruna sahip olduğum için mutluyum.' dedi.

Artnik, Türkiye'nin Slovenya'ya çok benzediğini ve kendisini evinde gibi hissettiğini vurgulayarak, bundan sonraki çalışmalarını serbest dalış için çok iyi bir yer olan Kaş'ta yapmak istediğini kaydetti.

- Dünya rekoru denemesi yapacak

Dünya üçüncüsü olan milli sporcu Ercümen ise antrenmanlardaki performansının çok altında bir derece yaptığını belirtti. Ercümen, 'Ülkemize bu zor günlerde bir madalya kazandırayım inancıyla bugün dalışımı yaptım. Ülkemiz adına çok mutluyum.' diye konuştu.

Ercümen, bundan sonraki yarışmalarda dünya rekoru kırmak istediğini söyledi. Bu ayın sonunda Çanakkale'de dünya rekoru denemesi yapacağını aktaran Ercümen, 'Bu yıl Çanakkale Deniz Zaferimizin 101. yılı ve son yıllardaki olaylar nedeniyle şehitlerimize ithafen 100 metrenin altına dalış yapıp, nefesimi onlar için de tutmak istiyorum. Bu da ülkemize bir dünya rekoru kazandıracak. Bu sporu yaparken amacım sadece rekor kırmak değil de biraz daha mesaj verebilmek, kalıcı olabilmek.' ifadelerini kullandı.

Sabit ağırlık çift palet yarışında kadın ve erkeklerde ilk üç sıra şöyle oluştu:

Kadınlar

1- Alenka Artnik (Slovenya) - 82 metre (03.11 dakika)

2- Alena Konecna (Çek Cumhuriyeti) - 70 metre (02.37 dakika)

3- Şahika Ercümen (Türkiye) - 68 metre (02.25 dakika)

Erkekler

1- Michele Tomasi (İtalya) - 91 metre (02.47 dakika)

2- Vincenzo Ferri (İtalya) - 86 metre (02.42 dakika)

3- Jesper Stechmann (Danimarka) - 85 metre (03.22 dakika)

Şampiyona, cumartesi günü yapılacak paletsiz sabit ağırlık yarışları ile sona erecek.

Kaynak: AA