Özgecan Basketbol Turnuvası Geleneksel Hale Getirilecek

İçel Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilkini düzenlediği ’Özgecan Basketbol Turnuvası’nı geleneksel hale getirmek istiyor. Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, bu yıl ilkini düzenledikleri turnuvanın güzel ve çekişmeli geçtiğini ifade ederek, "Bu turnuvayı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Takımlar turnuvada kendi eksiklerini ve oyuncularının son durumunu gördü" dedi.

Geçtiğimiz hafta İçel’de düzenlenen ve Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden 8 takımın katıldığı Özgecan Basketbol Turnuvası’nda birinciliği İstanbul Üniversitesi kazanmıştı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Canik Belediyespor, Adana Aski, Abdullah Gül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İçel Büyükşehir Belediyespor ve İçel Basketbol Doğuş Hastanesi’nin mücadele ettiği turnuva, 4 gün sürmüştü. Edip Buran Spor Salonu’nda 16 maçın oynandığı turnuva, kıyasıya mücadelelere sahne olmuştu. Turnuva ile ilgili açıklama yapan İçel Büyüşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, bu yıl bu turnuvayı ilk kez düzenlediklerini söyledi.

İlk turnuvaya özel bir isim verdiklerini belirten Aydın, "2 yıl önce İçel’in Tarsus ilçesinde bir kızımız vahşice öldürülmüştü. Özgecan Aslan kızımızın ismini bu turnuvada yaşatmak istedik. Çünkü kadına şiddet olayları halen sürüyor ve buna tepki göstermemiz gerekiyor. Bu konuda da hem Özgecan’ımızı unutturmamak hem de kadına şiddete karşı duruşumuzu göstermek adına bu isimle turnuvayı düzenledik" şeklinde konuştu.

"Turnuvada takımlar son durumlarını gördüler"

Turnanın 4 gün sürdüğünü belirten Aydın, "Turnuva çok güzel ve keyifli oldu. Takımlar kendi eksiklerini ve oyuncularının son durumlarını gördü. Takımların kadrosu eksik olmasına rağmen çekişmeli ve kıyasıya maçlar oynandı. Bu ilk düzenlediğimiz turnuvaya katılan takımların hepsine teşekkür ediyorum. İçelli taraftarlarda maçlara yoğun ilgi gösterdiler. 4 gün boyunca tribünleri doldurarak, takımlarına destek verdiler. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu turnuvayı bir kere yapalım, bitsin diye yapmadık. Bu organizasyonu geleneksel hale getirmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu turnuvayı yaparak, İçelli basketbolseverlere güzel ve çekişmeli maçlar izletebiliriz" diye konuştu.

"Hedeflerimize bir bir ulaşacağımızı düşünüyorum"

Önümüzdeki günlerde Kayseri’ye gideceklerini de kaydeden Aydın, "Lig başlamadan önce son hazırlık maçlarımızı Kayseri’de yapacağız. Orada düzenlenecek Erciyes Cup Turnuvası’na katılacağız. Yine bizim turnuvamız gibi 8 takım mücadele edecek. Artık son eksiklerimizi de orada görme şansı bulacağız. Ondan sonra lig maçlarına odaklanacağız. Tabi bizim hedeflerimizi var. O yüzden çok iyi hazırlanıyoruz ve bu tür turnuvalarda elimizden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu yıl hem Avrupa’da hem ligde mücadele edeceğiz. Aynı zamanda ligin ilk yarısındaki sonuca göre Türkiye Kupası’nda da mücadele edebiliriz. Avrupa’da hedefimiz grupta ilk 4’e girerek, play-off oynamak. Ligde ise öncelikle ilk devreyi ilk 8 içinde tamamlamak istiyoruz. Çünkü ligin ilk yarısında ilk 8 içinde yer alacak takımlar Türkiye Kupası’nı kazanmak için mücadele verecek. Ligde ise bu yılki hedefimiz ilk 5’de yer almak. Önümüzde ligin başlamasına 18 günlük bir süre kaldı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Kalan sürede de iyi çalışıp, hedeflerimize bir bir ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA