Dünya Şampiyonası'nda 4 Madalya Gururu Tepebaşı'nın

Tepebaşı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo sporcuları, Eskişehir’i Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda temsil ederek 4 madalya ile gurur yaşattı.

Eskişehir’de ve Türkiye’de aldıkları başarılar ile Tepebaşı’nın gurur kaynağı olan Tepebaşı Spor Kulübü sporcuları, büyük bir başarıya imza atarak Türkiye’nin ve Eskişehir’in gururu oldu. Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen 10. Taekwondo Poomse Dünya Şampiyonası, 29 Eylül - 2 Ekim 2016 tarihleri arasında Peru’nun başkenti Lima’da gerçekleşirken, sporcular Gülsena Karayulu ve Busenur Sevük 4 madalya ve Dünya Şampiyonu unvanı ile Eskişehir’e döndü. Türkiye Taekwondo Poomsae Milli Takımı, 55 ülkeden 760 sporcu ile katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada başarı yakalayan sporcuları Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç karşıladı.

Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleşen törende konuşan Antrenör Dilek Karakuyulu, “Biz bugün burada Dünya şampiyonasından gelen 2 şampiyon kızımızın mutluluğunu paylaşmak için burada toplandık. Güzel bir mutluluk bir Dünya şampiyonası 4 madalya bu çok zor kazanılan bir şey ben kızlarımızı tekrar kutluyorum. Busenur Sevük 1 Altın, 1 Gümüş. Gülsena Karakuyu 1 Gümüş, 1 Bronz madalya kazandı” dedi.

Bu başarı Eskişehir’de dayanışma şampiyonluğunu ortaya çıkarttı

Şampiyonları çiçeklerle karşılayan Başkan Ataç yaptığı konuşmada, “Bu başarı çok büyük bir mutluluk. Eskişehir’de bir dayanışma şampiyonluğu ortaya çıkardı. Gençlik Spor Müdürlüğü, belediyemiz, Atayurt okulları ve 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezimiz var bu başarının içinde. Eskişehir’i bu kadar iyi temsil edebilecek bir örnek azdır. Esas başarı tabi ki kızlarımızın 4 madalya ile dönmeleri. Bu dayanışma diğer çalışmalarımıza da örnek olsun. Güzel kızlarımızı tekrar kutluyor hayatları boyunca başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Beraberlik olduğu sürece çok başarılar elde ederiz

Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Çoban da, beraberlik olduğu sürece her türlü başarının üstesinden gelinebileceğine dikkat çekti. Çoban, “Ben de federasyonumuz adına bu evlatlarımızı canı gönülden kutluyorum. Sayın Başkanımızın söylediği gibi birlik beraberlik olduğu sürece çok başarılar elde ederiz. En büyük başarı ailelerin tabi ki. Bunların yanında biz büyükler olmak zorundayız. Bizler olduğumuz sürece bu şehir çok büyük başarılar gelir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ise, Eskişehir’in gençlerin olduğu güzel bir kent olduğuna dikkat çekerek, "Bu gençlere sahip çıkabilen yerel yönetimlere ve sponsorlara çok ihtiyacımız var. Başkanımız Dt. Ahmet Ataç’ı bu konuda tebrik ediyoruz. Tepebaşı bölgesinde açmış olduğu spor tesisleri gençlere kazandırdı. Bu tesisler sayesinde işte Dünya şampiyonu sporcular yetişmesine vesile oldu. Kendisini tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA