Bulkaz; 'İkinci Maçı Alıp Tur Atlayacağız'

Muratbey FIBA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda evinde Romen ekip Cluj Napoca’yı mağlup eden Muratbey Uşak basketbol takımının Antrenörü Ozan Bulkaz maçın ardından açıklamalarda bulundu. Eksiklerine rağmen maçı kazanmayı bildiklerine değinen Bulkaz Romanya’da da galip gelerek tur atlayacaklarını söyledi

Muratbey Uşak Antrenörü Ozan Bulkaz maç sonrası yaptığı değerlendirmede çok fazla sayı yediklerini ancak buna rağmen kendi sahalarında oynadıkları 15. maçı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Romanya’daki rövanş maçını da kazanarak turu geçeceklerini söyleyen Bulkaz; "Öncelikle biz deplasmanda da kazanacak güçteyiz, bugünkü rakibimiz kolay bir rakip değildi. Yüzde 48 gibi üç sayı ortalaması ile oynadılar. Bunun karşısında durmak zor. Ama bir şekilde maçı takımımız kazandı. Koçun da dediği gibi defansları iki takım da hırpaladı biz de ilk defa burada 90 sayı yedik. Bu yüzden biraz skor bölümünde biraz sıkıntımız var. Bir daha söylüyorum, perşembe günü kazanıp turu atlayarak ülkemize döneceğiz. Bunda hiç şüphemiz yok. İyi dinlenip önümüzdeki maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu arada 15 maçtır evimizde kaybetmiyoruz biliyorsunuz. Bu takımda evinde kazanarak başladı.

Hazel on gündür antrenmana çıkmıyordu, bileğinde problem vardı. Bu günde özveride bulundu, oynamaya -çalıştı ama gördüğünüz gibi hazır değil. Onun da yokluğu takımı etkiledi. Ama bunlar bahane değil orada da kazanarak turu atlayacağız." ifadelerini kullandı.

Cluj Napoca Antrenörü Mihai Vlad Silvasan maç hakkında ve şunları söyledi; "Türk takımını geçiş hücumunda hızlı hücumlarda iyi olduğunu biliyorduk. Bu yüzden ilk yarıda karşılarında daha iyi duramadık. Ama maçın sonuna kadar bir şekilde oyunda kaldık. Özellikle çok fazla sayı olduğu için hücum açısından maçın iyi geçtiğini söyleyebilirim iki takım içinde. Ama savunmalar için aynı şeyi söyleyemeyiz tabi ki. Romanya’daki ikinci maçta daha sert olan, daha diri olan takımın şansı daha fazla olacaktır."

Kaynak: İHA