Uluslararası Darıca Yarı Maratonu Başlıyor

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda yeni dünya derecesi elde edene 50 bin Dolar ödül verilecek.

’Millet Konuşuyor, Türkiye Buluşuyor’ sloganı ile 9 Ekim 2016 Pazar başlayacak 5. Darıca Yarı Maratonu’nun tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca Emniyet Müdür Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu ve Darıca’da yapılan ilk maratonun birincisi Milli Atlet Bekir Karayel katıldı.

Aynı gün koşulacak halk koşusuna 6 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyleyen Başkan Karabacak, maratonda dünya derecesi elde edecek sporcuya 50 bin Dolar ödül verileceğini söyledi.



“Kocaeli’nin en önemli organizasyonlarından biri”

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, “Eski bir atlet olarak bugün burada Darıca Yarı Maratonu’nun toplantısında bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. İlimizde yapılan en önemli en köklü organizasyonlardan olan Uluslararası Darıca Yarı Maratonu bu sene de her zamanki gibi büyük coşku ile 9 Ekim’de icra edilecektir” dedi.

“Bu tür organizasyonlar özellikle milletimizin kaynaşmasına sebep oluyor”

Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar’ın ardından konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Bu tür organizasyonlar özellikle milletimizin kaynaşmasına, spora olan sevgisinin artmasına sebep olan organizasyonlardır. Uluslararası anlamda yapılan bu büyük organizasyonlar ülkemizin şehirlerimizin ne kadar güzel işler yapabildiğinin güzel örneğidir. Eski bir atlet olmak ve milli takımlarda çalışmış olmak bu tür organizasyonlarında Darıca yapılması boynumuzun borcu olduğu düşünerek yola çıktık ve bu sene inşallah 5.’sini gerçekleştireceğiz. 9 Ekim Pazar günü yurt içi ve yurt dışından gelen sporcularımızın ve halkımızın katılımıyla bu büyük organizasyonu gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

“Dünya rekoruna 50 bin Dolar ödülümüz var”

Maratonda dünya rekoruna ulaşan sporculara büyük ödül verileceğini belirten Karabacak, “Dünyanın en iyi koşulan derecesi 58 dakika 22 saniyedir. Darıca Belediyesi olarak bu rekor koşulduğu takdirde ekstradan 50 bin Dolar ödül koymuş bulunmaktayız. Kadınlar rekoru ise 1 saat 6 dakika 44 saniye ile Tokyo’da koşulmuş. Bu dereceler basit dereceler değil. Şuanda 8 ülke kayıt yaptırdı. 25 yabancı sporcu Etiyopya, Moldovya, Rusya, Azerbaycan, Kenya gibi ülkelerden kayıt yapıldı. Yarışımız Bronz kategoride koşuluyor hedefimiz bu sene Gümüş kategorisine geçmek” şeklinde konuştu.

“Maratona dünyaca ünlü atletler katılacak”

Yarışmalara dünyaca ünlü rekortmen atletlerin de katılacağını söyleyen Karabacak, “Kenya’nın dünyaca ünlü atletleri Elias Kemboi, Kippop Limo’nun yanısıra dünya çapında derece yapmış bir çok isim Darıca’da koşacak. Aynı şekilde ülkemizin ünlü atletlerinden olan ve ülkemizi olimpiyatlarda temsil eden sporcularımız Özlem Kaya ve Serkan Kaya da Darıca’da yarışacak diğer sporcular. Darıca’da yapacağımız 5. Uluslararası Yarı Maratonu ile Darıca’yı tüm dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

“Dünya derecesinin Darıca’da koşulmasını arzu ederiz”

Maratonun güzargahı hakkında bilgi veren Karabacak şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşın yarışı izleyebilme oranını daha çok arttırdık. Doktor Zeki Acar caddesinde inip, İstasyon caddesi üzerinden tam şehrin ortasından vatandaşı yarışı seyredebileceği bir noktaya da taşımış olduk. Uluslararası ölçüm kurallarına uygun bir şeklide ölçümler yapıldı. Atletizm Federasyonunun onayladığı bir parkur. Parkur zor bir parkur. Dünyanın en iyi derecesi koşulması zor bir parkur ama bu birazda atletlerin performansına bağlı olacak. Böyle bir derecenin Darıca’da koşulmasını arzu ederiz."

Basın toplantısının ardından Başkan Karabacak’ın gençlik yıllarında katıldığı spor organizasyonlarından oluşan mini bir resim sergisi yapılırken, Halk Koşusu için gazeteciler de kurulan stantta kayıt yaptırarak göğüs numaralarını aldılar.

Kaynak: İHA