'Hedefimiz Avrupa Birinciliği'

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: 'Hedefimiz Avrupa birinciliği ve dünyada da üst sıralarda yer almak. Eğer böyle gidersek bunlar olacak, hayal değil' '(Bir Türk dünyaya bedel) sözü öyle hikayeden olmaz. Her birey donanımlı olmak, kendisini en iyi şekilde yetiştirmek ve en iyi olmak zorunda. Eğer herkes üzerine düşeni yaparsa işte o zaman Çanakkale ve 15 Temmuz ruhuna uygun davranmış oluruz'

SELİM BOSTANCI - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, halterde Türkiye'nin 2015'te Avrupa'nın en iyi ikinci ülkesi olduğunu belirterek, 'Hedefimiz Avrupa birinciliği ve dünyada da üst sıralarda yer almak. Eğer böyle gidersek bunlar olacak, hayal değil.' dedi.

Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin kısa bir süre önce 15 Temmuz darbe girişimi yaşadığını, bu nedenle her Türk vatandaşının daha güçlü ve donanımlı olması gerektiğini söyledi.

Tamer Taşpınar, göreve geldikleri 2012’de Polonya’daki Dünya Şampiyonası'ndan sıfır madalyayla dönmelerine karşın kısa zamanda toparlandıklarını ve 2015’de Avrupa’nın en iyi ikinci ülkesi konuma yükseldiklerini kaydetti.

'Devletimizin, bakanlığımızın, hükumetimizin politikası dopinge sıfır toleranstı' diyen Taşpınar, şöyle devam etti:

'O doğrultuda hareket ederek zoru başardık. Daha sonra aralıksız bir şekilde kamplar devam etti ve madalyalar birbirini izledi. 2013'te uluslararası tüm yarışmalarda 80 madalya, 2014'de 120, 2015’de 140 madalya aldık. Bunu yaparken dopinge de dikkat ettik ve aldığımız madalyaların hepsi de tertemiz. Hedefimiz Avrupa birinciliği ve dünyada da üst sıralarda yer almak. Eğer böyle gidersek bunlar olacaktır ve hayal değil.'

- '(Bir Türk dünyaya bedeldir) sözü öyle hikayeden olmaz'

Taşpınar, Türkiye Halter Federasyonu tarafından bu yıl Zonguldak’ta gerçekleştirilen Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası'nın 15 Temmuz şehitlerinin hatırasına düzenlendiğini ve organizasyonu '15 Temmuz Şehitleri Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter Şampiyonası' olarak adlandırdıklarını da anımsattı.

Türkiye düşmanlarına karşı her ferdin ülkesine en iyi hizmeti vermek, yaptığı işin de en iyisini yapmak durumunda olduğunu anlatan Taşpınar, 'Ben halter federasyonu başkanıysam bu bana bir emanettir. Onun için en iyi olmalıyım, iddiam bu olmalı. Elimden gelen tüm emeğimi vermeliyim. Antrenör en iyi antrenör olmalı, en iyi sporcuyu yetiştirmeli. Sporcu da ‘Ben en iyi olacağım, şampiyon olacağım. Bayrağımı yurt dışında dalgalandıracağım, İstiklal Marşı’nı çaldıracağım’ demeli.' diye konuştu.

Türk milletinin her türlü güçlüğü yenebilecek kabiliyete sahip olduğunu anlatan Taşpınar, şunları kaydetti:

'Türk milleti Çanakkale’de gösterdi, üstesinden gelemeyeceği bir şey yok. (Bir Türk dünyaya bedeldir) sözü hikayeden olmaz. Her birey donanımlı olmak, kendisini en iyi şekilde yetiştirmek ve en iyi olmak zorunda. Eğer herkes üzerine düşeni yaparsa işte o zaman Çanakkale ve 15 Temmuz ruhuna uygun davranmış oluruz.”

Türkiye’nin mazlum milletler için umut olduğunu dile getiren Taşpınar, 'Bizim ülke olarak mazlum milletlere karşı da sorumluluğumuz var. Aldığımız başarılarda, yaptığımız güzel işlerde sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları değil, bizden umudu olan tüm milletler seviniyor. Herkes bu sorumluluk bilinciyle çalışmalı.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA