Didim'de Sentetik Saha Dostluk Maçıyla Görücüye Çıktı

Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlandıktan sonra kullanımı ve bakımı Didim Belediyesi’ne devredilen sentetik saha belediye tarafından yapılan çalışmaların neticesinde aydınlatılması tamamlandı.

Sahanın aydınlatılması dolayısıyla Didim Belediyespor Veteranlar takımıyla dostluk maçı düzenlenirken, maç öncesinde geçen yıl kategorilerinde ve gruplarında şampiyon olan Didim Belediyespor U13 ve U16 takımı sporcuları plaketle onurlandırıldı.

Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlandıktan sonra kullanımı ve bakımı Didim Belediyesi’ne devredilen sentetik saha Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın talimatının ardından geçtiğimiz hafta ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Aydınlatılan saha. Didim Belediyespor’un altyapı takımları, Yenihisarspor, Didimspor, Altınkumspor, Didim Belediyespor Veteran ile Kız futbol takımlarının hazırlıklarını yapacak.

Maç öncesinde ise konuşan Didim Kaymakamı İskender Yönden, geçen yıl bu sahaya geldiğinde buradaki ışıklandırma ve tribün sıkıntısının kendisine iletildiğini belirterek, “Belediye başkanımıza konuyu aktardığımda ilk fırsatta bunu çözeceklerini ifade etmişti. Biz burayı ilk antrenman sahası şeklinde düşündük ama şu anda normal bir lig maçının yapılabileceği seviyede, kaliteli bir saha olduğunu gördük. Buraya katkı sunan Didim Belediye Başkanlığı’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay da gençler için spor imkanlarının artırılması gerektiğini ifade ederek, “Yazın birçok imkanımız olabiliyor ama kışın gençlerimiz için, örneğin yüzme imkanları yok. Kışın da gençlerimizin yüzmeye ve spor salonlarına ihtiyacı var. İnşallah bunları kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla beraber gençlerimize armağan etmeye çalışacağız. Bu saha da bundan sonra takımlarımıza ve gençlerimize hizmet edecek. Var olan birkaç eksiği de kapatarak sorunsuz şekilde bu saha kullanılacak.” diye konuştu.

Açılış töreninde, geçen sezon Aydın Futbol U13 Kategorisi 5. Grup’ta şampiyon olan Didim Belediyespor U13 takımı ile Aydın Futbol U16 Kategorisi 3. Grup’ta şampiyon olan Didim Belediyespor U16 takımı sporcuları, Didim Belediyespor Kulübü tarafından plaketle onurlandırıldı.

Ödül töreni sonrası ise yeni ışıklandırılan suni sentetik sahasının açılışı nedeniyle Veteranlar futbol maçı yapılırken, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ile Didim Belediyespor Kulübü Başkanı Bedri Altıntaş da maçta görev aldı.

Yeni ışıklandırılan suni sentetik sahasının açılışına Didim Kaymakamı İskender Yönden yaparken, Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Ulusoy, Didim Belediyespor Kulübü Başkanı Bedri Altıntaş, Didim Belediyespor Kulübü yöneticileri ve sporcular katıldı.

Kaynak: İHA