Büyükşehir'in Yol Çalışmaları

Havaalanı’ndan D-400’e çıkan noktadaki binayla ilgili de mal sahibiyle uzlaştıktan sonra, ekim sonu, kasım başında bulvarın tam teşekküllü olarak hizmete gireceğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Kuzey-güney hattında Adana’da yeni bir trafik askı oluşacak. İnşallah bu bulvar açıldıktan sonra, kuzey-güney hattı önemli ölçüde rahatlayacak” diye konuştu.

Algeçit tünelleri ve bulvarların teknik özellikleri

Şehit Mehmet Özer Caddesi’nden gelip, Trafik Kavşağı’na doğru geçen aksta bulunan B ve C kolu tünelerinin uzunluğu 281 metre. Trafik Kavşağı’ndan gelen ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na dönen D kolu tünelinin uzunluğu ise 293 metre. B ve C kolu tünellerinin içten içe genişliği 28 metre. D kolu tünelinin genişliği ise 9 metre. Tünellerin yüksekliği de 5 metre 30 cm B ve C kolu tünelleri gidiş geliş bulvar konumunda. D tüneli sadece gidiş kolunda hizmet verecek ve Trafik Kavşağı’ndan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na çıkacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, incelemelerin ardından halkla ve bölge muhtarlarıyla sohbet etti, çay içti.

Kaynak: İHA