'Başarıların Haklı Gururunu Yaşıyoruz'

Tekvando Federasyonu son 1 ay içinde katıldığı 4 ayrı turnuvada, 24 altın, 17 gümüş ve 31 bronz madalya kazandı Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: 'Elde ettiğimiz madalyaların yanı sıra takım halinde şampiyonluklar da kazanarak Türk tekvandosunun dünya üzerindeki yerini bir kez daha herkese göstermiş olduk'.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, son 4 turnuvada elde ettikleri başarılarla Türk halkını mutlu etmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Federasyondan yapılan açıklamada, milli takımların katıldıkları şampiyonalarda Türkiye en iyi şekilde temsil ettiklerini anlatan Şahin, son 4 turnuvada çok önemli sonuçlara imza attıklarını bildirdi.

Elde edilen başarının yıllardır süre gelen çalışmaların bir sonucu olduğunu vurgulayan Şahin, 'Elde ettiğimiz madalyaların yanı sıra takım halinde şampiyonluklar da kazanarak, Türk tekvandosunun dünya üzerindeki yerini bir kez daha herkese göstermiş olduk. Bizler asla elde edilen başarılarla yetinmiyoruz. Her zaman daha iyisini yapmayı hedefliyoruz. Türk tekvandosu, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin madalya deposu olmaya ve milletimizin yüzünü güldürmeye devam edecektir.” değerlendirmesini yaptı.

- 4 ayrı turnuvada toplam 72 madalya

Türkiye Tekvando Federasyonu, son 1 ay içinde katıldığı 4 ayrı turnuvada 72 madalya kazandı.

Türk sporcuların, Avrupa Yıldızlar, Avrupa Para-Tekvando, Balkan ve Dünya Tekvando Poomse Şampiyonası'nda, 24 altın, 17 gümüş ve 31 bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda 7 altın, 2 gümüş ve 5 bronz kazanırken, kızlarda Avrupa Şampiyonu, erkeklerde ise Avrupa ikinciliği elde etti.

Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası’na 12 sporcuyla iştirak eden milliler, 3 altın ve 4 bronz madalyayı Türkiye'ye getirdi. 32 ülke arasında kadınlarda Avrupa şampiyonluğu kazanan Türkiye, erkeklerde Avrupa üçüncüsü ve genel sıralamada Avrupa ikinciliğini kazandı.

57 sporcu ile Balkan Tekvando Şampiyonası’nda boy gösteren milli takım, 9 altın, 11 gümüş ve 15 bronz madalya kazandı. Türkiye, ülkeler sıralamasında da üçüncü sırada yer aldı.

Dünya Tekvando Poomse Şampiyonası’na 36 sporcu götüren Türkiye, 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyanın sahibi oldu. Genel sıralamada Güney Kore’nin ardından dünya ikinciliğini elde eden Türkiye, şampiyonadaki en başarılı Avrupa ülkesi olarak dikkati çekti.

Kaynak: AA