1.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'nde Gruplar Belli Oldu

Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde 2016-2017 sezonu kurası çekilerek, gruplar belli oldu. Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat ve ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Van’ın yer aldığı kura çekimine, kulüplerin başkanları, antrenör ve sporcular da katıldı.

A ve B grubu olmak üzere 16 takımın mücadele edeceği amatör kümede iki grubun da güç dengeleri birbirine eşit gözükürken, Malatyaspor’un yer aldığı grupta şampiyonluk mücadelesi veren takım sayısının fazlalığı ise dikkatlerden kaçmadı.

İki grupta 8’erden 16 takımın mücadele edeceği ligde sezon sonu alttan iki takım küme düşecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak 4 takım ise Play-Off müsabakası oynamaya hak kazanacak.

Malatya 1. Amatör Büyüler Futbol Ligi’nde gruplar şöyle oluştu. A Grubu: 1966 Malatya Gençlik Spor, 1932 Malatya Gücüspor, Doğanşehir Belediyespor, Kaldırımgücü, Adafı Kartalspor, Malatyaspor, Orduzuspor, Battalgazi Belediyespor. B Grubu: Ataköyspor, Sanayispor, Demirspor, Akçadağspor, Telekomspor, Arguvan Belediyespor, Hekimhan Belediyespor, 44 Malatyaspor.

Kaynak: İHA