Manchester City-Barcelona Maçına Doğru

Manchester City Teknik Direktörü Guardiola: 'Barcelona'yı yenmek için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Final maçı gibi oynamalıyız' Barcelona Teknik Direktörü Enrique: 'Kazanmak için topsuz alanlar da dahil iyi bir futbol ortaya koymalıyız'

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, eski takımı Barcelona karşısında mükemmele yakın bir performans koymaları gerektiğini, aksi takdirde rakiplerinin galibiyetini tebrik edeceklerini söyledi.

İspanyol teknik adam, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın sahalarında Barcelona ile oynayacakları 4. hafta maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Hiçbir zaman maça kazanamama düşüncesiyle çıkmadığını belirten 45 yaşındaki Guardiola, 'Barcelona karşısında kazanmak için mükemmele yakın oynamamız gerektiğini biliyoruz. Aksi takdirde onları tebrik eder ve gruptaki Celtic ile Borussia Mönchengladbach maçlarını düşünmeye başlarız.' dedi.

İspanyol rakipleri karşısında ortaya en iyi performanslarını koyarak kazanmayı deneyeceklerini kaydeden deneyimli teknik adam, 'Kalan üç maçımızdan ikisini kazanmalıyız ya da en az bir galibiyet ve beraberlik almalıyız. Barcelona'yı yenmek için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Final maçı gibi oynamalıyız. Onlar için değil ama bizim için final. Sadece üç maç kaldı ve biz Celtic deplasmanında kaybettiğimiz iki puanı telafi etmek zorundayız.' ifadelerini kullandı.

Gruptaki üçüncü hafta karşılaşmasında Barcelona, konuk ettiği Manchester City'i 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmişti. Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol ekibiyle beş kez karşılaşan ve hepsini kaybeden Manchester temsilcisi, yarın Guardiola ile ilk galibiyetini almak için sahaya çıkacak.

Guardiola, Alman temsilcisi Bayern Münih'i çalıştırdığı dönemde eski takımı Barcelona'yı 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı.

- 'Grubu ilk sırada bitirmek istiyoruz'

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ise yarınki maçı kazanmaları için topsuz alan da dahil iyi bir futbol ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Rakiplerinin yarın sahada farklı taktiklerle kazanmaya çalışabileceklerini aktaran İspanyol teknik adam, 'Her türlü duruma adapte olmalıyız. Burada oynamak farklı. Guardiola'nın felsefesini seviyorum, Manchester City'i gelecekte daha güzel günler bekliyor.' diye konuştu.

Özel teknik adamların takımlarıyla yaptığı maçların farklı olduğunu dile getiren Enrique, 'Eğer kazanırsak bir sonraki aşamaya geçeceğiz. Fakat bunu yapmak için topsuz alanlar da dahil iyi bir futbol ortaya koymalıyız. İlk maçtan gelen avantajımız var. Grubu ilk sırada bitirmek istiyoruz, bunun için büyük bir fırsat. Manchester City boş alanları nasıl kullanacağını biliyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Kadrodaki eksiklikler hakkında konuşmayı sevmediğini belirten deneyimli çalıştırıcı, her takımın sezon içinde eksik futbolcularla mücadele etmek zorunda kaldığını, Barcelona'nın çok iyi bir kadroya sahip olduğunu sözlerine ekledi.

İspanyol temsilcisi Barcelona'da sakatlık ve cezaları nedeniyle kaptan Andres Iniesta'nın yanı sıra Gerard Pique, Jordi Alba, Aleix Vidal ve Jeremy Mathieu forma giyemeyecek. Sakatlığı geçen milli futbolcu Arda Turan, Manchester City maçının kadrosuna alınmıştı.

Bu arada Barcelona'nın genç savunma oyuncusu Marlon, pasaportunu unuttuğu için kafileyle birlikte Manchester'a uçamadı. 21 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, bir sonraki uçakla İngiltere'ye geldi.

Kaynak: AA