'Laf Üretme Değil, Madalya Toplama Hedefindeyiz'

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: 'Judo bodrum katlarından çıktı. Artık üst katlarda elit bir spor oldu, bunu herkes görüyor' 'Seçimi kazandık diye kimseyi ayrıştırmayacağız. Judo camiasını birleştireceğiz'

İBRAHİM ETHEM ÜNAL- Türkiye Judo Federasyonun yeni başkanı Sezer Huysuz, artık laf üretme değil, madalya toplama hedefinde olduklarını söyledi.

Türkiye Judo Federasyonun olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa seçilen Sezer Huysuz, federasyonun yeni dönem çalışmalarını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Federasyonda 8 yıl görev yapan eski başkan Fatih Uysal'ın judoyu belli bir konuma getirdiğini ve ivme kazandırdığını aktaran Huysuz, '30 yıldır ben de judonun içerisindeyim. Fatih Uysal judoyu belli bir konuma getirdi. Herkes buna şahit. Judo son 8 yıldır belli bir konumu aştı. Burada imkanlardan bahsediyorum. Antrenöründen, salonuna malzemesine kadar eskiden bu imkanlar yoktu. Judo bodrum katlarından çıktı. Artık üst katlarda elit bir spor oldu, bunu herkes görüyor.' diye konuştu.

Ülke olarak judoda büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Huysuz, 'Samsun'da grand prix düzenleniyor. Olimpiyat kampları Antalya'da yapılıyor. Yine aynı şekilde Ümitler Judo Avrupa Kupası Antalya'da düzenleniyor. Bunlar Türk judosu için çok önemli. İnşallah bundan sonraki süreçte biz de organizasyonların sayılarını ve kalitesini arttıracağız. Dünya, Avrupa şampiyonalarını almaya çalışacağız. Bunları alabilecek güçteyiz. Devletimiz gerekli yatırımları yapıyor. Spora çok büyük destek veriliyor. İmkanlarımız arttı. Malzememiz, sporcumuz, antrenörümüz var. Artık laf üretme değil, madalya toplama hedefindeyiz.' ifadelerini kullandı.

- '2020 Tokyo Olimpiyatları en büyük hedefimiz'

Sezer Huysuz, yeni dönemde antrenörlere, hakemlere ve sporculara eğitimler vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Eğitime odaklanacağız. Fiziksel ve mental anlamda gençlerimizi sporun içinde tutacağız. Spor kültürünü aşılayacağız. Eğitim bu noktada önem arz ediyor. Bunun çok örnekleri var. Sporcu kendini spora adarsa başarı geliyor. Planlamalarımızı iyi bir şekilde yapacağız. 2020 Tokyo Olimpiyatları en büyük hedefimiz. 2016 Rio Olimpiyatları'na 7 sporcumuz kota almıştı. Ancak 3 tanesi aynı sıklete olduğu için gidemedi. 4 kişiyle olimpiyatlara katıldık. 1 sporcumuz 5. oldu. Buradan 2 madalya alacağımızı düşünüyordum. Ancak alamadık. Herkes buna odaklı olimpiyat da madalya varsa başarı var. Çünkü olimpiyatta alınan madalya büyük ses getiriyor.'

Planlamalarını doğru yaparak 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanacaklarını anlatan Huysuz, 'Yetenekli sporcularımız var. İki defa olimpiyatlara katıldım. 2012 Londra Olimpiyatları'na kadar aktif sporculuk kariyerim devam etti. Sporculuk zamanımda imkanlar bu kadar iyi değildi. 2020 Tokyo Olimpiyatları için benim öngörüm, 8 sporcu ile katılırız. Genç takımımızda ve büyük takımımızda iyi sporcularımız var. Olimpiyatlarda ise 2 madalya alacağımızı düşünüyorum.' değerlendirmesini yaptı.

- 'Judo camiasını birleştireceğiz'

Başkan Huysuz, kulüplerle iletişimlerinin güçlü olacağını belirterek, başarı için milli takım ile kulüplerin koordineli bir şekilde çalışmasının önemine dikkati çekti.

'Çok yetenekli sporcularımız var' diyen Huysuz, şöyle konuştu:

'2018 Gençler Avrupa Judo Şampiyonası'nı ülkemizde düzenlemek istiyoruz. Antrenörken çalıştırdığım sporcular bu şampiyonada zirve yapacaklardır. Düzenlediğimiz organizasyonlarda amaçlarımızdan birisi de judo izleyicisi oluşturmak. Salonların dolması istiyoruz. Grand prixi düzenlemeye devam edeceğiz. Bunu da 4 ilimize yaymayı düşünüyoruz. Bilgilendirme stantları kurup judonun tanıtımını yapacağız. Alt yaş kategorilerinde başarılı oluyoruz. Bu başarıyı üst kategorilerde de göstermemiz gerekiyor. Nezaket ziyaretleri yapacağız. Seçimi kazandık diye kimseyi ayrıştırmayacağız. Judo camiasını birleştireceğiz.'

Kaynak: AA