Giresunspor - Göztepe Maçının Ardından

TFF 1. Lig’in 9. haftasında Giresunspor sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.

Maçın ardından değerlendirmede bulunan her iki takımın teknik direktörü oynanan oyundan mutlu olduklarını ama maçın hakemin beğenmediklerini ifade etti.

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan 1-1 sona eren Göztepe maçında hakemin 2 puanlarını alıp götürdüğünü belirterek, “Oyuncularımın bu maçta döktüğü alın terlerini bardağa koyup içmek istiyorum. Hepsine helal olsun” dedi.

Bugüne kadar hakemlerle ilgili çok fazla bir şey konuşmadığını vurgulayan Kaplan, “Sahaya futbol oynamak için çıkan bir takım vardı. Maçın başında golü bulduk, iyi de oynuyoruz ama hakemin vermiş olduğu kararları anlamış değilim. Biz de iyi oynadık, karşı takım da. Kora-kor bir mücadele vardı sahada. Onlar da kazanabilirdi biz de. Bırakın Allah aşkına. Avrupa liglerine bakın, hiç böyle bir düdük çalınıyor mu? Maalesef bizim ülkemizde çalınıyor. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Onların alın terini bir bardağa koyup içmek istiyorum. 10 kişi kalmamıza rağmen kazanmak için elimizden geleni yaptık. Ancak bu kadar verilen yanlı kararlar vardı. Ufacık bir hareketle ne oldu da ikinci sarıyı çıkartıyorsun. O zaman karşı tarafa da vereceksin. Verilmeyen golümüz var. Hakem iki puanımızı aldı götürdü. Bizim işimiz futbol oynamak ama hiç kimse de eyyamcılık yapmayacak” ifadelerini kullandı.

Göztepe cephesi

Maçı değerlendiren Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, “Şahsen ben kartların ağır olduğunu düşünüyorum” dedi.

10 kişi kalmasına rağmen Giresunspor’un maçı çok daha fazla istekli oynadığını belirten Buruk, “Açık konuşmak gerekirse kartların iki takım için de ağır olduğunu düşünüyorum. Belki gösterilmesi gereken pozisyonlarda kırmızı kart çıkmadı. İlk kırmızı kart ağır olabilir. Benim oyuncularım da cezalı duruma düştü. Çok fazla kart çıktı. Dengesizlikler oldu. Hakemler bu kararları verebiliyor. Oyuna baktığımızda Giresunspor kazanmayı bizden daha çok istedi. Biz de ise bazı oyuncularımın performansı yüksek değildi. Kazanmayı hak eden bir oyun oynayamadık. Giresunspor deplasmanında aldığımız bir puan kötü gözükmüyor ama rakip 10 kişi kaldı. Biz gerekli hamleleri yaptık ama oyuncularımız sahada gerekeni yapamadı. Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum ki Giresunspor deplasmanı her takım için zordur ve biz özellikle kendi evinde iyi oynayan Giresunspor’dan 1 puan aldık” diye konuştu.

Kaynak: İHA