Bayramiç'te Spor Güvenlik Toplantısı

Bayramiç'te Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, spor güvenliğinden, spor alanlarının bakımı ve araç gereçlerin teminine kadar birçok konu görüşülerek, alınması gerek önlemler karara bağlandı.

Kaymakam Kızılkaya, burada yaptığı konuşmada, Bayramiç'in sporda aktif olduğunu, sportif faaliyetlerin büyük çoğunluğunun aktif olarak yapıldığını söyledi.

Taekwando'dan okçuluğa kadar birçok branşta başarılı işlere imza atıldığını anlatan Kızılkaya, 'İlçemizin bayanlar voleybol 1. liginde, futbolda il süper amatör liginde takımı bulunmakta. Futbol, okçuluk, güreş ve birçok alanda aktif olarak sportif faaliyetler yapılmakta. Kazdağları doğa ve yürüyüş sporu yapanların gözdesi durumunda. İlçemizin sportif altyapı saha ve tesisleri yeterli durumda. Güzel bir futbol sahamız ve kapalı spor salonumuz var. Birçok alanda yürütülen sportif faaliyetler nedeniyle bu alanlarda görev yapan hakem, sporcu, yönetici ve müsabakaları izlemek için gelen taraftarların güvenliği de çok önemli. Bu nedenle yaptığımız bu toplantıda olabilecek eksiklikleri belirlemek ve önlem almak için çözüm üretmeliyiz.' dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpinar ise spor müsabakalarının yapıldığı alanlardaki görevleri kimlerin nasıl yapacağı konusundaki ana başlıkları okuyarak ne tür önlemlerin alındığı ve alınması gerekli acil önlemleri başlıklarla belirledi.

Toplantıda ilçede yeni yeni başlayan ve ciddi anlamda talep olan okçuluk ve güreş sporu konusunda da görüşmeler yapıldı.

Toplantıya, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Erikli, Bayramiç Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Mutlu, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İbrahim Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Selahattin Gökhan, Bayramiç Spor Başkanı Günay Güner, Spor İlçe Müdürü Ahmet Çaylar katıldı.

Kaynak: AA