Azeri Satranç Ustası Söke'de Bir İlki Gerçekleştirdi

Söke’de gerçekleştirilen etkinlikte iki konuda ilk yaşandı. Belediye Meydanında yapılmasıyla açık havada yapılan ilk satranç etkinliği olması sebebiyle renkli geçen gösteri müsabakasında Türk Satranç Milli Takım antrenörü Tofik İsmailov 30 öğrenci ile aynı anda maç yaptı.

Gösteri maçını izleyenler arasından Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Garnizon Komutan Personel Albay Hasan İhsan Kızgınçelik da yer aldı. Satranç Federasyonu Söke Temsilcisi Levent Yıldız ve satranç hakemlerinin de yer aldığı etkinlik oldukça ilgi çekti.

Türk Satranç Milli Takım antrenörü Tofik İsmailov ise, “İlk kez açık havada 30 kişiyle aynı anda satranç oynayacağım. Bu vesile ile öğrencilerinde satranç oynama seviyesini ölçmüş olacağız. Bu tür etkinliklerin satrancın gelişmesinde çok büyük rolü var. Buradaki amacımız satranç milli takımına sporcu seçme dışında öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyarak onlara bu sporu sevdirmektir. Satranç öğle bir spor ki çocuklar oynadıkça seviyorlar. Satranç Türkiye’de genişleyerek sürüyor” dedi.

Düşünme yeteneği başta olmak üzere çok sayıda faydayı beraberinde sağlayan satranç sporunun gelişmesi ve çocuklarımızın sevmesi için bu türlü etkinliklerin önemine değinen Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, renkli etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan herkesi kutladı.

Kaynak: İHA