Antalya Emniyetinde Devir Teslim Töreni

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Antalya'ya atanan Uzunkaya, görevi Tonbul'dan devraldı Antalya Emniyet Müdürü Uzunkaya: '(Emniyetteki FETÖ soruşturmaları) Bundan kaynaklı elbette bir personel kaybı doğdu. Mademki biz bir takımız, köklü, 171 yıllık tarihi olan teşkilatın mensuplarıyız, büyük bir ailesiyiz, öyleyse takımdan eksilen personelin, takım oyuncularının yerine futbol takımlarında olduğu gibi, diğer arkadaşlarımızın eksiğini, aksaklık oluşturmaması adına daha fazla koşturarak, ter dökerek telafi edeceğiz'

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile polis başmüfettişliğine atanan eski Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, görevini yerine atanan Celal Uzunkaya'ya devretti.

Uncalı'daki Antalya Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen devir teslim töreninde, her iki emniyet müdürünün öz geçmişi okundu. Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile İzmir Emniyet Müdürlüğünden Antalya Emniyet Müdürlüğüne atanan Uzunkaya hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) geçmişte kendisine kumpas kurulduğu ve yargılandığı davadan beraat ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Görevi devralan Uzunkaya, emniyet teşkilatı içinde hizmet, bayrak yarışı olduğunu söyledi.

Tonbul'a yeni görevinde başarı dileyen Uzunkaya, bıraktığı yerden hizmeti daha ileriye götürme noktasında kendilerini vazifeli addettiklerini dile getirdi.

Uzunkaya, 'Antalya, Antalya'da yaşayan insanlarımız için daha güvenli, huzurlu bir ortam oluşturma konusunda tüm arkadaşlarımla beraber gece gündüz mesai sarf edeceğiz. Enerjimizi ona göre ayarlayacağız. Antalya'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin huzuru ve sükunu için en üst düzeyde görev ifa edeceğimizden de ne Antalya'da yaşayan vatandaşlarımızın ne de Antalya'ya gelecek insanların en küçük endişesi olmasın.' dedi.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarla Antalya'da da pek çok emniyet mensubunun görevden uzaklaştırıldığını, açığa alındığını, tutuklandığını anımsatan Uzunkaya, 'Bundan kaynaklı elbette bir personel kaybı doğdu. Mademki biz bir takımız, köklü, 171 yıllık tarihi olan teşkilatın mensuplarıyız, büyük bir ailesiyiz, öyleyse takımdan eksilen personelin, takım oyuncularının yerine, futbol takımlarında olduğu gibi, diğer arkadaşlarımızın eksiğini, aksaklık oluşturmaması adına daha fazla koşturarak, ter dökerek telafi edeceğiz.' diye konuştu.

Cemil Tonbul ise son 7 yılda aktif görevlerde bulunduğunu dile getirerek, yaklaşık üç senedir Antalya Emniyet Müdürü olarak görev yaptığını anımsattı.

'Ben görevimi huzur içinde devrediyorum.' diyen Tonbul, 'Çünkü şu anda teşkilatımızın en kıdemlilerinden bir ağabeyimiz buraya geldi. Yaptıkları, yapacaklarının göstergesidir. Eminim ki Antalya'mız emin ellerdedir.' değerlendirmesinde bulundu.

Devir teslim töreninde Tonbul, Uzunkaya'ya Antalya Emniyet Müdürlüğü forsunu, Uzunkaya da Tonbul'a bir buket çiçek ve başarı şildi verdi.

Kaynak: AA