Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusuna 88'Lik Atlet Damga Vurdu

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 8’inci kez organize edilen Cumhuriyet Koşusuna katılan 88 yaşındaki Erdoğan Dulda, 10 bin metrelik koşuyu tamamlayarak Cumhuriyet Koşusuna damga vurdu.

Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından her yıl organize edilen Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’nun 8’incisi trafiğe kapatılan Kazlıçeşme Mahallesi Abay Caddesinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin 81 ilinden atletlerin katılım gösterdiği Cumhuriyet Koşusu’na, milli atletlerin yanı sıra yurt dışından da birçok olimpiyat sporcusu katıldı.

Üç farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya katılan bin 250 atlet göğüslerine takılan numaralardaki ciple takip edildi. Genç, yaşlı, engelli, engelsiz vatandaşların katıldığı Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu renkli görüntülere sahne oldu. 10 bin metrelik koşuda birinci gelen atletler saf altın madalya ve para ile ödüllendirildi.

"Profesyonel bir koşu ama halkımız da belirli ölçülerde katılım gösteriyor"

Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu devam ederken açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Cumhuriyetimizin yeni yaşını kutluyorum. İnşallah nice bayramlarda bu birlik ve beraberlik içerisinde bu topraklarda, kutlamaya devam ederiz. İnşallah bu topraklarda Cumhuriyet Bayramını Gök Kubbe altında kıyamete kadar kutlarız. Uluslararası nitelikteki bu koşunun bu yıl 8’incisini gerçekleştiriyoruz. Yarışmaya biz aslında bin ile sınırlandırmıştık, ama bin 250 kişi katılınca geri döndürmek istemedik. Bu koşu profesyonele yakın bir koşu ama, halkın da belli ölçüde katılım gösterdiği bir yarışma özelliği taşıyor. Cumhuriyet koşusu olarak yapılan ilk koşu ve dereceye giren sporcularımıza gerçek altın, gerçek bronz madalyalar takdim ediliyor" dedi.

Atletizmde farkındalık oluşturmak için takım elbise ile koştular

Zeytinburnu Cumhuriyet koşusu her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Geçtiğimiz yıllarda arkadaşlarıyla, engellilerle, bisikletle, köpeklerle gibi birçok değişik tarzda koşuya katılan atletlere bu yıl da takım elbise ve kravat takarak katılanlar eklendi. Takım elbise ile Cumhuriyet Koşusuna katılan Hüseyin Burgaz, "Normalde papyonla koşuyoruz. Ama bugünün anlam ve önemine uygun olması için kravat taktık. Cumhuriyet’e saygı için bugün böyle koşmak istedik. Amacımız koşamayacak durumdaki arkadaşlarımızla beraber insanlara koşuyu sevdirmek istiyoruz" diye konuştu.

5 yıldır koşu ile uğraştığını söyleyen Bilal Gül, "Hobi olarak başladım ve 5 yıldır koşu yapıyorum. Çalışmanın koşuya engel olmadığını gördüm ve ofis çalışanlarının da parkurlarda olmasını istedim" şeklinde konuştu.

Koşunun en genç yarışmacısı babasına fark attı

İnsanların engel tanımaksızın katıldığı Cumhuriyet Koşusunun en genç yarışmacısı 11 yaşındaki Mustafa Taha Öz, babasıyla birlikte start çizgisinden yarışa başladı.

Yarışın ilerleyen zamanlarında babasını geçen Mustafa Taha Öz, finish çizgisinde babasını geride bırakarak, fark attı. Koşuda babasını geçen en genç atlet 11 yaşındaki Mustafa Taha Öz, "Babamı geçtiğim için çok mutluyum. Yarışmada olmaktan dolayı da ayrıca mutluyum" dedi.

11 yaşındaki oğlundan sonra finish çizgisini geçen İlhan Öz, "Ben devamlı olarak koşuyorum ama oğlum ikinci defa katıldı.

Bu sene iyi antrenman yaparak beni geçti. Parkur değiştiği için biraz zorlandık ama oğlum ona rağmen beni geçmeyi başardı" diye konuştu.

Koşunun en yaşlı 88 yaşındaki Erdoğan Dulda, Türk Kızılay’ı için yarıştı

Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusuna katılan en yaşlı yarışmacı 88 yaşındaki Erdoğan Dulda, yarışmaya damga vurdu. Sağlık ekiplerinin kontrolü altında 10 bin metrelik mesafeyi tamamlama başarısı gösteren Erdoğan Dulda’yı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, finish çizgisinde karşıladı. 88’lik atlet Erdoğan Dulda, "Atletizm’de devam edenlerin en eskisi ben kaldım. Atletizm Türkiye’nin ve dünyanın en iyi spor alanı olmasına rağmen, diğer spor alanlarının yanında sönük kalmıştır. Bilhassa gençler olmak üzere herkesi atletizme davet ediyorum. Ben Ankara’dan Türk Kızılay’ı için koştum" ifadelerini kullandı.

Yarışmanın sonunda ise dereceye giren sporcular Zeytinburnu Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Kaynak: İHA