V1 Challenge 4. Etap Yarışları Aydın'da Yapıldı

Ülkü Motorsport tarafından organize edilen V1 Challenge 4. etap yarışları Aydınlılar tarafından büyük ilgi gördü.

Aydın Malazgirt Meydanı’nda Türkiye’nin en popüler motor sporları organizasyonlarından olan V1 Challenge, Volkan Işık ve ekibi danışmanlığında, Ülkü Motorsport tarafından organize edildi. Şehir Yarışı olarak koşulan 4. etap, tam bir festival havasında geçti.

Sabah saatlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan 4. etap programı, Volkicar’ların kortej eşliğinde şehir turu yapması ile başladı.

Aydın halkının büyük ilgi gösterdiği tur boyunca, Aydın sokaklarında renkli görüntüler yaşandı. Malazgirt Meydanı’na ulaşıldıktan sonra ise resmi antrenman ve sıralama turlarıyla birlikte meydan ısınmaya başladı.

Sıralama turları sonunda Çaykur Rizespor adına yarışan Ayhancan Güven en iyi zamanı yapıp ‘pol’ pozisyonunu elde ederken, ISS pilotu Burak Çukurova ikinci, Bambi Mobilya pilotu Adem Çetmen ise üçüncü sıradan start alma hakkını kazandı. Dörtlü gruplar halinde yarışan Volkicar’lar, Malazgirt Meydanı’nda V1 için özel olarak oluşturulan parkurda 7 tur attı.

V1 Challenge 4. etap yarışlarında dereceye girenler

Festival havasında geçen günün sonunda podyum gören ve Çetmen sponsorluğundaki toplam 17.000 TL’nin sahibi olan pilotlar ise şu şekilde sıralandı:

Genel Klasman 1. Yarışta birinci Ayhancan Güven - Çaykur Rizespor, ikinci Göksun Erkek - Derece Koleji, üçüncü Burak Çukurova - Iss oldu. Genel Klasman 2. Yarış’da ise Göksun Erkek - Derece Koleji, ikinci Burak Çukurova - Iss, üçüncü Ayhancan Güven - Çaykur Rizespor oldu.

Türk yarış otomobili Volkicar’ların yarışı V1 Challenge, 13 Kasım’da İzmit Körfez Pisti’nde devam edecek.

Kaynak: İHA