Fenerbahçe'den Farklı Galibiyet

Sarılacivertliler, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 50 yenerek üst üste 2. galibiyetini aldı Fenerbahçe, Kadıköy'de 34 ay sonra 5 gollü galibiyet elde etti Hollandalı futbolcu Van Persie, 2 gol atıp 1 de asist yaptı Fenerbahçeli futbolcular Skrtel ile Lens, sarılacivertli formayla ilk kez gol sevinci yaşadı Sarılacivertli oyuncu Volkan Şen, 8 dakikada yaptığı 3 asistle ön plana çıktı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek üst üste 2. galibiyetini aldı.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta 18. dakikada Robin van Persie'nin penaltı golüyle öne geçen Fenerbahçe, 45+2. dakikada Martin Skrtel'in golüyle devre arasına 2-0 önde girdi. İlk yarıda 29. dakikada Ceyhun Gülselam'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında Fenerbahçe, ikinci devrede farka gitti. İkinci yarının ilk 8 dakikasında Van Persie (48. dakika), Aatıf Chahechouhe (52. dakika) ve Jeremain Lens'le (53. dakikada) 3 gol bulan Fenerbahçe, sahadan 5-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 15'e çıkaran Fenerbahçe, haftayı 5. sırada kapattı. Fenerbahçe ligde ayrıca yenilmezlik serisini ise 6 maça (4 galibiyet, 2 beraberlik) yükseltti.

Kardemir Karabükspor ise 12 puanda kaldı ve üst üste ikinci yenilgisi aldı.

- 34 ay sonra Kadıköy'de 5 gol

Fenerbahçe, Kadıköy'de 34 ay sonra 5 gollü galibiyet elde etti.

Seyircisi önünde en son 29 Aralık 2013'te Kayserispor'u 5-1 yendiği maçta bu kadar gol atan Fenerbahçe, yaklaşık 3 yıl sonra sahasında 5 gollü galibiyet sevinci yaşadı.

Fenerbahçe, ligde 56 maç sonra ise 5-0'lık skorla galip geldi. Sarı-lacivertliler, son olarak 14 Şubat 2015'te Gaziantepspor'u deplasmanda 5-0 yenmişti.

Sarı-lacivertli takım ayrıca bu sezon Kasımpaşa'da sonra (5-1), Kardemir Karabükspor ağlarına da 5 gol bıraktı.

- Van Persie'den 2 gol, 1 asist

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, Kardemir Karabükspor karşısında attığı 2 gol ve yaptığı 1 asistle iyi bir performans ortaya koydu.

Maçın 18. dakikasında kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirerek takımının ilk golünü kaydeden Van Persie, 48. dakikada bir kez daha topu ağlarla buluşturdu.

Bu sezon Osmanlıspor'dan sonra Kardemir Karabükspor ağlarını da havalandıran Hollandalı futbolcu, ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı. Ayrıca Van Persie, Chahechouhe'nin attığı gole de asist yaparak bu sezon 2. kez gol pası verdi.

Van Persie, forma şansı bulduğu son 12 lig maçında ise 13 kez skora doğrudan katkı yaptı. Tecrübeli futbolcu bu sezon 7, geçen sezon ise 5 maçta toplam 9 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

Öte yandan Fenerbahçe bu sezon ikinci kez penaltı noktasına gitti. Geçen hafta Atiker Konyaspor karşısında da penaltı kazanan Fenerbahçe, üst üste ikinci defa penaltı kullandı.

- Chahechouhe şansı iyi değerlendirdi

Bu sezon Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de forma şansı yakalayan Aatıf Chahechouhe, attığı golle şansını iyi değerlendirdi.

Teknik direktör Advocaat'ın daha önce sadece Aytemiz Alanyaspor maçında 27 dakika şans verdiği Chahechouhe, 52. dakikada takımının 4. golüne imza attı.

Kardemir Karabükspor karşısında 90 dakika sahada kalan Chahechouhe'yu, golden sonra başta kaptan Volkan Demirel olmak üzere bütün takım arkadaşları tebrik etti.

- Lens ve Skrtel ilk kez gol sevinci yaşadı

Fenerbahçe'nin sezon başında Liverpool'dan kadrosuna kattığı Slovak stoper Skrtel ile Sunderland'den kiraladığı Hollandalı kanat oyuncusu Lens, sarı-lacivertli formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.

Bu sezon yaptığı asistlerle ön plana çıkan Lens, maçın 53. dakikasında Kardemir Karabükspor ağlarını havalandırdı.

Sarı-lacivertlilerin bütün lig maçlarında doksanar dakika forma giyen Skrtel ise 45+2. dakikada hücuma katılarak sarı-lacivertli formayla ilk kez topu rakip filelerle buluşturdu. Skrtel, yaklaşık bir yıl sonra ise gol atma başarısı gösterdi. En son gol sevincini Liverpool formasıyla Premier Lig'de 21 Kasım 2015'te Manchester City'e karşı deplasmanda 4-1 galip geldikleri maçta yaşayan Slovak savunmacı, gol hasretini Fenerbahçe formasıyla dindirdi.

- Volkan Şen'den 3 asist

Fenerbahçeli futbolcu Volkan Şen, 8 dakikada yaptığı 3 asistle ön plana çıktı.

Milli futbolcu, 45+2. dakikada Skrtel, 52. dakikada Van Persie ve 53. dakikada Lens'in attığı gollerin pasını verdi. Volkan Şen, bu sezon asist sayısını ise 4'e yükseltti.

- Kardemir Karabükspor 29. dakikada 10 kişi kaldı

Kardemir Karabükspor, Ceyhun Gülselam'ın 29. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Ceyhun, Fenerbahçe'nin penaltıdan bulduğu gol sonrası 19. dakikada itirazından sonra hakem Fırat Aydınus'tan sarı kart gördü. Ceyhun Gülselam, 10 dakika sonra ise Lens'e yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu kırmızı karttan sonra Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor çok sinirlendi. Kendine ayrılan alanı terk edip dördüncü hakem Bülent Birincioğlu'nun yanına gelen Hırvat teknik adam, kırmızı kart kararına tepki gösterdi.

Öte yandan Kardemir Karabüksporlu futbolcular bu sezon 3. kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Karadeniz temsilcisinde Ceyhun Gülselam'ın yanı sıra Beşiktaş maçında Dany Nounkeu, Gençlerbirliği karşısında ise Kerim Zengin kırmızı kartla oyundan ihraç edilmişti. Bu 3 futbolcu da deplasmanda takımlarını 10 kişi bıraktı.

- Kadıköy'de 2 maç sonra kazandı

Fenerbahçe, sahasında bu sezon 5. maçında ikinci kez kazandı.

Bu sezon Kadıköy'de iyi bir performans ortaya koyamayan Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor karşılaşmasına kadar sahasındaki 4 maçta sadece bir kez galip gelebilmişti.

Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig'de sahasında 5 maç sonra gol yemedi.

Kaynak: AA