Fatih Keleş'ten iki dakikada nakavt

Türk boksör Fatih Keleş, Almanya’nın Hamburg kentinde çıktığı maçta rakibi Reza Rahimi’yi iki dakikada nakavt etti.

Fatih Keleş'ten iki dakikada nakavt
Avrupa'nın en büyük boks kulüpleri arasında yer alan EC BOXİNG ile sözleşme imzalamasının ardından profesyonel ringlere geçiş yapan milli sporcu Fatih Keleş'e rakip dayanmıyor. Almanya'nın Leipzig kentinden Reza Rahimi'ye karşı maça hızlı başlayan Türk boksör, rakibinin nefes almasına dahi izin vermedi. Gongun çalmasıyla rakibine saldıran Keleş, daha çok açık gard ile dövüşmeyi tercih etti. Rakibi, ne zaman hücum etmeyi denediyse her defasında Fatih, tarafından avlanarak puan alıcı ve sarsıcı yumruklara maruz kaldı. Fatih Keleş karşısında sakatlanma tehlikesi geçireceğini düşünen Rahimi'nin antrenörü henüz maçın ikinci dakikasında havlu atarak yenilgiyi kabul etti.

Maçın ardından bir açıklama yapan boksör Fatih Keleş, daha uzun maç yapmak istediğini belirterek, 'Keşke maç biraz daha uzun sürseydi. Ancak sorun yok, ben istediğim boksu sergileyerek hedeflediğim sonuca ulaştım. Bu yılın son maçını yaparak sezonu büyük bir başarıyla tamamladım. Şimdi ülkeme giderek bu galibiyetlerin keyfini çıkarmak istiyorum ve gelecek yılın planlarını yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi.

Erol Ceylan: 'Fatih, gelecek yıl şampiyonluk maçı yapacak“
EC BOXING Spor Kulübü'nün başkanı Erol Ceylan, Fatih'in mükemmel bir performans sergilediğini belirtip, 'Sporcuma olan güvenim tamdır. Yaptığı maçlarla dünyanın dikkatini çekmiştir. Aslında çok erken olmasına rağmen ben kendisinin kemer maçı yapmaya hazır olduğunu düşünüyorum ve gelecek yılın başında hemen bir şampiyonluk maçına çıkaracağım. Artık beklemenin bir anlamı yok. Çünkü Fatih, henüz profesyonel ringlere beş ay gibi kısa bir süre önce adım atmış olsa da büyük maçlara hazırdır' ifadelerini kullandı.

Başer: 'İkinci kez bir dünya şampiyonu çıkaracağız'

Sporcunun antrenörü Bülent Başer, de Fatih'in günden güne geliştiğini söyleyerek, 'Fatih, beklentilerimizin üzerinde hızlı bir şekilde profesyonel boksa adapte oldu. Spordaki başarısının yanı sıra efendi kişiliği ile de çevresinin sevgisini kazandı. Bu şekilde devam ederse Türkiye'nin çok fazla beklemesine gerek yok çünkü yakında ikinci kez bir dünya şampiyonu çıkaracağız' diye konuştu.

Kaynak: İHA