12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası

Trakya Üniversitesi öğrencisi milli güreşçi Bedia Gün 55 kilogramda birincilik elde ettiTÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu:'Sporcularımızın ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmesi ve bayrağımızı göndere çekmeleri için elimizden geleni yapıyoruz'

Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencisi milli güreşçi Bedia Gün, 55 kilogramda birincilik elde etti.

Çorum'da Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası'na 30 ülkeden çok sayıda sporcu katıldı.

Bayanlar kategorisindeki güreşlerde Türk takımında TÜ Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Bedia Gün, Elif Yanık ve Sinem Topçu da yer aldı.

Milli güreşçi Gün 55 kilogramda birinci, Yanık 58 kilogramda üçüncü, Topçu da 63 kilogramda beşinci oldu.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduğunu söyledi.

Gün, Yanık ve Topçu'nun Türkiye'yi temsilen mindere çıktığını belirten Tabakoğlu, 'Güreşçilerimizin gelecek şampiyonalarda daha iyi dereceler elde etmesi için elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Bu iş için gereken en iyi altyapı bizim tarafımızdan verilecektir. Güreşin yanı sıra öğrencilerimizin tüm spor dallarında başarılı olabilmesi için gereken çalışmayı yapıyoruz. Sporcularımızın ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmesi ve bayrağımızı göndere çekmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.' diye konuştu.

- 'Türkiye bayanlarda ilk kez kupa elde etti'

Bedia Gün ise Türkiye'nin şampiyonada takım olarak üçüncü olduğunu söyledi.

Rio'nun ardından 12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası'nda mindere çıktığını anlatan Gün, 'Türkiye'den 8 bayan güreşçi katıldık. Dünya ülkelerinden ve Avrupa'dan çok sayıda sporcu şampiyonada yer aldı. Ben kuramdan dolayı direk Polanyalı güreşçiyle yarı finale çıktım. Onu 10-0 mağlup ettim. Finalde ise Rus sporcuyu 8-0'lık skorla birincilik elde ettim.' diye konuştu.

Türkiye'nin bayanlarda ilk kez dünya üçüncüsü olduğunu ve kupa elde ettiğini aktaran Gün, alanıyla ilgili çalışmalara Edirne'de devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA