Gebzeli Milli Karateci Hırvatistan'dan 2 Altın Madalya İle Döndü

Hırvatistan’ın ev sahipliği yaptığı 16. Hırvatistan Open Karate Turnuvası’nda mücadele eden Gebzeli Milli karateci Eray Şamdan 2 altın madalya kazandı.

Hırvatistan düzenlenen 16. Hırvatistan Open Karate Turnuvası’na Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan Milli karateci Eray Şamdan damga vurgu. Zamet Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonda 19 ülkeden bin 610 sporcu tatamiye çıktı. 21 yaş altı ve büyükler 60 kiloda mücadele eden Milli Karateci Eray Şamdan rakipleri ile yaptığı mücadelelerin ardından birinci olarak altın madalyaları Türkiye’ye getirdi.

Hırvatistan’da düzenlenen turnuvada 1 Ekim Cumartesi günü iki kategoride de tatamiye çıkan Şamdan, turnuvadaki ilk altın madalyasını büyüklerde kazandı. Finalde son Avrupa üçüncüsü Sırp Marco Antic’i mağlup eden genç sporcu bu kategoride zirveye çıkmayı başardı. Organizasyonun akşam seansında 21 yaş altı kategorisi için tekrar tatamiye çıkan milli sporcu, Macar Kronstein Balint ile karşılaştığı final mücadelesini de kazanarak ikinci şampiyonluk sevincini yaşadı.

Kaynak: İHA