CMAS 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası

TSSF Başkanı Özen: 'İnşallah takımımız, antrenmanlardaki performansını yarışmalara da yansıtır ve ülkemize yakışır skorlarla şampiyonluklar kazanırız'.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, 'İnşallah takımımız, antrenmanlardaki performansını yarışmalara da yansıtır ve ülkemize yakışır skorlarla şampiyonluklar kazanırız.' dedi.

Özen, Kaş Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'nın Kaş ilçesinde yapılacak CMAS 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na, 14 ülkeden 50 sporcunun katıldığını söyledi.

Yarın başlayacak şampiyonaya rekor bir katılım olduğunu belirten Özen, ayrıca 5 ayaktan oluşacak Paletli Yüzme Dünya Kulüpler Kupası finalinin 2017 yılında Türkiye'de yapılmasının kararlaştırıldığını, Paletli Yüzme Dünya Gençler Şampiyonası'nın da 2018'de İstanbul'da düzenleneceğini açıkladı.

Bu şampiyonaların Türkiye'de yapılmasında bugüne kadarki organizasyonların eksiksiz ve üst düzey güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilmesinin etkili olduğuna dikkati çeken Özen, şöyle konuştu:

'Hidayet Koyu ve Küçük Çakıl dalış bölgelerinde sabit ağırlık monopalet, sabit ağırlık çift palet, sabit ağırlık paletsiz ve küp apnea disiplinlerinde yapılacak dalışlarda Türkiye'yi milli takım teknik antrenörleri Levent Ucuzal ve Orhan Ölçücüoğlu ile yardımcı antrenör Özge Ergin Elalmış yönetimindeki 9 sporcudan oluşan Serbest Dalış Milli Takımımız temsil edecek. Milli takım kafilemizde erkeklerde Emre Bozkurt Can, Mehmet Arıkök, Hasan Cengiz Kaynar, Selahattin Akın, Kıvanç Yücebaş ve Rüstem Derin, kadınlarda Şahika Ercümen, Derya Göçen ve Fatma Uruk, şampiyonluk için nefeslerini tutacaklar. Bunlar arasında dünya rekortmeni sporcularımız var. İnşallah takımımız antrenmanlardaki performanslarını yarışmalara da eksiksiz yansıtır ve ülkemize yakışır skorlarla şampiyonluklar kazanırız.'

- Şampiyona internetten canlı yayınlanacak

Serbest Dalış Milli Takım Teknik Direktörü Levent Ucuzal ise organizasyonun Youtube'dan canlı yayınlanacağını belirterek, bunun dünyada bir ilk olacağını vurguladı.

Dalış gerçekleştiren sporcuları da özel geliştirilen bir makine sayesinde kamera aracılığıyla saniye saniye izleyeceklerini anlatan Ucuzal, 'Bu sistemde, sporcu ile aşağı inen bir kamera ve acil müdahale butonu mevcut. Saniye saniye yarışmacıları görüntülüyoruz. Olası sağlık sorununda dalış sporcusu acil butonuna bastığında saniyede 1,5 metre hızla yukarı çekiliyor.' dedi.

Ucuzal, şampiyonada 4 ya da 5 dünya rekoru kırılacağını tahmin ettiklerini, Serbest Dalış Türk Milli Takımı'ndan da madalya beklediklerini bildirdi.

Kaş ilçesinde yarın başlayacak şampiyona, 8 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA