Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un Avrupa Sınavı

Başkent ekibi, hentbolda Erkekler EHF Kupası 2. turunda Rus temsilcisi Saint Petersburg ile 8 Ekim'de deplasmanda karşılaşacak Başantrenör Aydınlı:'Şansımız yüzde 49 diyebilirim'

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un başantrenörü Aydın Aydınlı, Erkekler Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'ndaki Rus rakipleri Saint Petersburg karşısında şanslarının yüzde 49 olduğunu söyledi.

Aydın Aydınlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rakipleriyle geçen sezon Challenge Kupası'nda karşılaştıklarını ve elendiklerini anımsattı.

Rus temsilcisinin geçen sezona oranla biraz güç kaybı yaşadığını anlatan Aydınlı, 'Yine de iyi bir takım. Takımın başında Rus Milli Takımı'nın antrenörü var. Bu sene kadrolarından 3 oyuncu kaybettiler ancak bunların yerine takviye aldılar.' diye konuştu.

Kendilerine oranla rakiplerinin bir seviye daha yukarıda olduğunu dile getiren Aydınlı, şunları kaydetti:

'Orada oynayacağımız maçta alacağımız iyi bir sonuç sonrasında tur şansımızın olabileceğini düşünüyorum. Sonuçta maç oynanmadan belli olmuyor. Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Bu işe ciddi bakan bir takım. Şampiyonlar Lig tecrübesi olan bir ekip. Şansımız yüzde 49 diyebilirim.'

- Kupada ilk müsabaka Rusya'da

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Erkekler Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 2. turu ilk maçında Rus ekibi Saint Petersburg ile deplasmanda 8 Ekim Cumartesi günü karşılaşacak.

Türk temsilcisi rövanş müsabakasını ise 15 Ekim Cumartesi günü Ankara'daki THF Spor Salonu'nda oynayacak.

Rusya'daki ik maçı İtalyan Marco Di Domenico-Lorenzo Fornasier hakem ikilisi yönetecek.

Kaynak: AA