Trabzonspor, Çıkışını Sürdürmek İstiyor

Ligde Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Çorum Belediyespor'u mağlup eden bordomavililer, art arda 3. resmi maçını kazanarak yoluna devam etmek istiyor

Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek Trabzonspor, rakibini yenerek art arda 3. resmi maçından da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Ligde Galatasaray'ı mağlup ederek bu sezon ilk deplasman galibiyetini elde ettikten sonra Ziraaat Türkiye Kupası'nda da dış sahada Çorum Belediyespor'u uzatmaya giden maçta 2-1 mağlup ederek gruplara kalma hakkı elde eden bordo-mavililer, Çaykur Rizespor'u da yenerek yoluna devam etmek istiyor.

Bordo-mavili kulübün basın sözcüsü Asım Örem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Çorum Belediyespor galibiyetleriyle yakaladıkları çıkışı Çaykur Rizespor ile sahalarında oynayacakları karşılaşmayı da kazanarak sürdürmek istediklerini belirtti.

Aldıkları galibiyetlerin takım üzerinde moral ve motivasyonu arttırdığına işaret eden Örem, 'Son maçlardaki galibiyetlerle olumlu bir ivme yakaladık. Bunu sürdürmemiz açısından Çaykur Rizespor ile önemli bir karşılaşma oynayacağız.' dedi.

Örem, Trabzonspor'un ayağa kalkma, yükseliş döneminde taraftarına da çok ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, 'Trabzonspor'un gerçek sahibi taraftarlardır. Trabzonspor, bu yolda taraftarıyla ilerleyebilir. Çaykur Rizespor maçında tribünlerde yer alarak futbolculara sahip çıkmalarını, onlara destek vermelerini istiyoruz. Onların bu desteği, sahada mücadele eden futbolcularımıza daha büyük güç verecektir.' ifadelerini kullandı.

Komşu kentleri olan Çaykur Rizespor'u da en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydeden Örem, 'Dostluk içerisinde, herkesin keyif alacağı, hak edenin kazanacağı bir maç olmasını diliyoruz. Karadeniz derbisine yakışır, fair-play içerisinde bir mücadele olacaktır.' diye konuştu.

-Muhtemel 11

Çaykur Rizespor karşısında Kolombiyalı oyuncu Castillo, sakatlığı nedeniyle takımda yer alamayacak. Bordo-mavililerin karşılaşmaya Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Uğur Demirok, Durica, Mustafa Akbaş, Onazi, Okay Yokuşlu, Bero, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan ve N'Doye 11'i ile sahaya çıkması bekleniyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 16.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Kaynak: AA