Özel Sporcular Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası'na 30 sporcu katıldı.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Muğla'nın Fethiye ilçesinde başladı.

Saran Holding sponsorluğu'nda Ölüdeniz'de yapılan şampiyonaya, 24 kulüpten 29 sporcunun yanı sıra Belçika'dan da bir sporcu katıldı. Şampiyona'nın ilk gününde sporculara şarkıcı Tuğba Özay da destek verdi.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 yıl önce kapalı kapılar ardındaki özel çocukların, Cumhurbaşkanı'nın himayesinde şu anda en güzel tesislerde spor yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yıllar önce 'hiçbir şey yapamaz' denilen çocukların Ölüdeniz'de yüzme şampiyonasına katıldığını vurgulayan Aydın 'Türkiye'den bütün dünyaya mesaj veriyoruz. Biz engelli sporlarında engelleri kaldırmış bir federasyonuz. Devletin bize verdiği imkanlar çerçevesinde artık en güzel yerlerde sor yapıyoruz. Artık biz hayatın her alanında varız. Ailelerin, özel sporcuların gözündeki mutluluk gözlerinden okunuyor.' dedi.

Aydın, Türkiye'deki engelli ailelerden, çocuklarını Türkiye Özel Sporcular Federasyonu'nda antrenörlerle buluşturmasını istedi.

Down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin'in babası Savaş Ekin ise oğlunun 34 yaşında olduğunu ve Türkiye'deki down sendromlular arasında yaşı en ileri olan olduğunu ifade etti.

Oğlunun başarılarıyla Türkiye'de bir rol model olduğunu belirten Ekin, 'Bizim ailelere mesajımız, 'Çocuklarınızı eve hapsetmeyin. Muhakkak geliştirecekleri yetenekleri vardır.' Eğitimle her engelin aşılabileceğini biliyoruz. Caner de buna bir örnektir.' diye konuştu.

Ölüdeniz'de kurulan yarış pistinde otistik, down sendromlu ve mental engelli 10'u bayan 30 sporcu, 500 metrede mücadele etti.

Şampiyona, yarın yapılacak olan yarışlarla sona erecek.

Kaynak: AA