İrfan Buz Açıklaması 'İnancımızı Yitirmedik, Gölü Bulduk'

Takımının 10 kişi kaldıktan sonra mücadeleye devam ettiğini belirten Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, inançlarını yitirmeyerek çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

TFF 1. Lig’in 9. haftasında Elazığspor evinde ağırladığı Yeni Malatyaspor’a 1-2 mağlup oldu. Maçın ardından Yeni Malatya Teknik Direktörü İrfan Buz, açıklamalarda bulundu. Elazığspror’un, 2 senedir beraber oynayan kurulu bir takım olduğun aktaran Buz, kendilerinin derslerine iyi çalıştıklarını ifade etti.

“Çok önemli bir galibiyet aldık”

Çok zorlu bir müsabakaya çıktıklarını vurgulayan Buz, “1-0 öne geçtik. Çok pozisyonlarımız vardı. Maalesef değerlendiremedik. Bir tana pozisyonda da Serdar çok iyi çıkardı. Bize göre basit bir gol yedik. Ancak ikinci devre pozisyon bulacağız dedik. Hakikaten devrenin başında da pozisyonlar bulduk. Kırmızıdan sonra 10 kişi kaldık. Fakat futbolcularımız mücadelesini devam ettirdi. İnancımızı yitirmedik. En sonunda da golü attık. Çok mutluyuz. Hakikaten çok önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyoruz” dedi.

10 kişi kaldıktan sonra Sinan’ı alarak galibiyete gitmek istediklerini dile getiren Buz, “Orada bir pozisyon yakalayacağımızı düşünüyorduk ve zaten orada da bastırdık. Bunu Sinan’a da söyledik. Pozisyon inanın geliyor. Onu da değerlendirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Elazığspor’un çok önemli futbolcuları olduğunu belirten Buz, “2 seneden bu yana bu takım beraber oynuyor. Biz dersimize iyi çalıştık. Bakıldığında Traore ve Tom gibi özellikleri olan futbolcular üzerine kurulmuş, çabuk bir takım. Önemsenmeyecek bir takım değil. Çok büyük saygımız var. Tabii ki önlemimizi alacaktık ve almaya çalıştık” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: İHA