Hamzaoğlu Açıklaması 'Yolumuzdan Dönmek Yok'

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Atiker Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün kaybetmiş olsak da aynı kararlılıkta devam edecektik. Yolumuzdan dönmek yok” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Atiker Konyaspor ile karşılaşan Bursaspor, sahadan 2-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Zor maç olacak diye düşünüyorduk, öyle de oldu. Konya kolay bir rakip değildi. İlk yarı oyun bizim kontrolümüzde oynansa da Konya’nın etkili pasları ve orta alan hakimiyetine şahit olduk. İstediğimiz gibi oynayıp bu sezonun en iyi futbolunu oynadık. Takım bütünlüğünü koruyup savunma ve hücum yaptık. Birlikte hareket ettikleri için futbolun güzelliklerini sundukları teşekkür ediyorum” dedi.

‘Sonradan oyuna aldığınız oyuncular skoru değiştiriyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Hamzaoğlu, “Elimde sihirli değnek var diyemem. Oyuncularımız da, biz de çalışıyoruz. Başarının mutluluk getirdiğine değil, çalışmanın mutluluk getirdiğine inanıyoruz. Ben ve arkadaşlarım onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlar sahada baskısız bu işi yapsınlar diye. Bunu yapınca başarı geliyor. Rahat ortam, rahat oyun, hata yapmaktan korkmayınca sorumluluk alıyorlar. Kubilay yetenekli oyuncu. Gol atması önemli değil. Önünde alması gereken çok yol var. Eksiklerini tamamlayıp gidiyor. Türk futbolu iyi santrfor kazanacak. Bunu sahiplenmek bizden önce oynatan hocalara haksızlık olur. Vakıfköy’deki hocaların başarılarını engellemek olur. Altyapıdaki bütün hocalarımızı, kazandırdıkları oyuncular nedeniyle tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Merter kendisini zorladı”

İlk yarıda sakatlık geçiren Merter Yüce’nin durumunun sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Merter ilk yarı kendisini zorladı. Ters top atmaya çalışınca kasıkta zorlanma oldu. Zaiyat vermeden savaş kazanılmıyor. Bugün sahada kim varsa arkadaşını aratmayacağına inanıyorum. Bu da bizi başarıya götürüyor. Sivok’un alt adelesinde sıkıntı var. 2-6 hafta sürecek bir sakatlık. Del Valle’de sorun yok. Bilal konusunu her hafta söylemek istemiyorum. Gerçek taraftarlar hafta arasında onlara tepkiyi gösterdi. Onlar bizi desteklemeye devam etsinler. Biz de onları mutlu etmeye devam edeceğiz. Bugün kaybetmiş olsak da aynı kararlılıkta devam edecektik. Yolumuzdan dönmek yok" dedi.

Kaynak: İHA