10. Ulusal Ve Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması

Sapanca Gölü'nde bir hafta süren ve toplam 710 kilogram 381 gram balığın tutulduğu yarışma sona erdi Yarışma boyunca tutulan 65 balığın toplam ağırlığı 710 kilogram 381 gram olarak hesaplanırken, yakalanan tüm balıklar hakemlerin ölçüm ve kayıt işlemlerinden sonra tekrar göle bırakıldı KAMADER Başkanı Uztürk: 'Tutulan balık sayısının geçmiş yıllara göre 10 kat artış gösterdiği yarışma, dünyanın sayılı organizasyonlarının önüne geçti'.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 10. Ulusal ve Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması sona erdi.

Kartepe ve Sapanca Belediyesi ile Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) Sapanca Gölü'nde düzenlenen yarışmaya katılan 45 takım, 7 gün boyunca en çok ve en büyük balığı tutmak için mücadele etti.

Sapanca Gölü kıyısındaki Seka Kampı, Eşme Sahili, Uzunkumpark Sahili ve Serdivan Esentepe Sahili olmak üzere 4 bölgede gerçekleştirilen yarışmada, en fazla ve en büyük balığı yakalayan Black Carp takımı büyük ödülün sahibi oldu.

Yarışmaya İstanbul'dan katılan ekip, 13 sazan balığıyla 'en çok balık tutma', 23 kilogram 50 gram ağırlığındaki sazan balığıyla da 'en büyük balığı tutma' kategorisinde birinci sırada yer aldı.

'En çok balık tutma' kategorisinde Shimano Türkiye Takımı ikinci olurken, Carp64 takımı da üçüncülüğü elde etti.

Yarışma boyunca tutulan 65 balığın toplam ağırlığı 710 kilogram 381 gram olarak hesaplanırken, yakalanan tüm balıklar hakemlerin ölçüm ve kayıt işlemlerinden sonra tekrar göle bırakıldı.

- 'Yarışmada rekor kırıldı'

Ödül töreninde konuşan KAMADER Başkanı Engin Uztürk, bu yılki yarışmanın öncekilere göre daha çekişmeli, renkli ve sportmence geçtiğini belirterek, sportif balıkçılık ile sürdürülebilir avcılık gereği tutulan bütün balıkların suya geri bırakıldığını söyledi.

Yarışmada dörder kişiden oluşan 45 takımın mücadele ettiğini dile getiren Uztürk, 'Tutulan balık sayısının geçmiş yıllara göre 10 kat artış gösterdiği yarışma, dünyanın sayılı organizasyonlarının önüne geçti. Toplam 710 kilo 381 gram ağırlığında 65 adet sazan balığı yakalanarak Türkiye de gerçekleşen yarışmalarda bir rekor kırılmıştır.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara ödüller verildi.

Kaynak: AA