Üç Ayda Dünya Şampiyonası Vizesi Aldı

Antalya'daki 'Gloria Ironman 70.3 Turkey' yarışlarında mücadele eden Mert Onaran, kendi yaş kategorisinde ikinci olarak gelecek yıl eylül ayındaki Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı Triatlet Mert Onaran:'Yarışta ikinci gittiğimi bilmiyordum. Rakibimin 10 saniye gerisinde olduğumu bilseydim, birinci de olabilirdim' 'Yarışlara 3 aylık süreçte hazırlanarak katıldım'

ALİ KORKMAZ - Antalya'daki 'Gloria Ironman 70.3 Turkey' yarışlarında kendi yaş kategorisinde ikinci olarak gelecek yıl eylül ayındaki Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Mert Onaran, 'Yarışta ikinci gittiğimi bilmiyordum. Rakibimin 10 saniye gerisinde olduğumu bilseydim, birinci de olabilirdim.' dedi.

Mert Onaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'daki 'Gloria Ironman 70.3 Turkey' yarışlarında 550 sporcu içinde genel klasmanda altıncı, 104 triatletin bulunduğu 30-34 yaş kategorisinde ise ikinci olduğunu belirtti.

Bu sonuçla gelecek yıl eylül ayındaki ABD'deki Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazandığını kaydeden Onaran, şöyle konuştu:

'Yarış içinde başka bir sporcu bana 7. olduğumu söyledi, ancak ben kendi kategorimde 7. gittiğimi anladım. Halbuki, genel klasmanda yedinciymişim. Son dönemde artık sporcuları koşu branşında tek tek yakalamaya başladım. 10 saniye kadar önümde giden sporcu da birinci gidiyormuş. Yarışta ikinci gittiğimi bilmiyordum. Rakibimin 10 saniye gerisinde olduğumu bilseydim, birinci de olabilirdim. Bunu kötü bir tecrübe olarak değerlendireceğim, bir sonraki yarışta böyle bir hata yapmayacağım.'

- '3 ayda hazırlandım'

Mert Onaran, Triatlon Milli Takımı antrenörü olduğunu, aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalıştığını, 5 sene önce Balkan şampiyonu olarak sporu bıraktığını söyledi.

Daha sonra antrenman programlarını hazırladığı kardeşi İpek Onaran'ın desteğiyle yarışma kararı aldığını dile getiren Mert Onaran, 'Yarışlara 3 aylık süreçte hazırlanarak katıldım. Bu süreçte kendi sporcularımla beraber hazırlandım. Çok kısa süreçte kendimi toplayarak, iyi bir sonuç elde ettim.' diye konuştu.

Onaran, ABD'deki Dünya Şampiyonası öncesinde iki Ironman yarışı daha olduğunu, bunlara katılarak şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmak istediğini kaydetti.

- '5 sene önce 100 kişi start alıyordu'

Triatlon yarışlarında 5 sene 100 kişinin start aldığını belirten Mert Onaran, şu ifadeleri kullandı:

'Şimdi yarışlar artık 600-700 kişiyle başlıyor, bu sayı gitgide artıyor. Zaten Avrupa'da bireysel branşlarda en çok sporcu triatlonda var. Ironman de gelişmekte, sporcu sayısı katlanarak gelişecek bence. Seneye binlerle yarışacağız. Bu şekilde branşın ilerlemesi beni mutlu ediyor.'

Mert Onaran, kardeşi İpek'le Ironman'de Dünya Şampiyonası vizesi aldıklarını hatırlatarak, 'Abi kardeş olarak şampiyonada yer alacağız. Hem bizim için hem ailemiz için önemliydi.' şeklinde görüşlerini aktardı.

Kaynak: AA