Motor Sporları

Prokart İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği 5. Ayak Yarışları Uşak'ta yapılacak

Prokart İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği 5. Ayak Yarışları, 1. etap turlarıyla yarın Uşak'ta koşulacak.

Uşak Belediyesi Süpermoto Pisti'de yarın sıralama turlarının ardından 1. etap turlarıyla başlayacak yarışlar pazar günü 2. ve 3. etap yarışlarıyla tamamlanacak.

Türki̇ye Otomobi̇l Sporları Federasyonu Uşak Temsilcisi Mümtaz Pak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmada 13 takımın yer aldığını ve 15 yaşından 60 yaşına kadar 72 pilotun yeteneklerini sergileyeceğini kaydetti.

Yarışmanın Uşak'ta ilk defa yapılacağını aktaran Pak, 3 etaptan oluşan yarışmada, her takımın pilot değiştirerek hiç durmadan 5 saat boyunca mücadele edeceğini söyledi.

Prokart yarışlarının, Türkiye Karting Şampiyonası'daki pistlerde de yapılan bir mücadele olduğunu belirten Pak, şöyle konuştu:

'Yarın antrenman ve sırlama turlarının ardından 1. etap yarışlarının koşulacak. Burada takım mücadelesi olması araba yarışlarına renk katıyor. Keyifli bir yarışma olacağına inanıyorum. Yarışmada stratejiler, takım dayanışması bunlar çok önem kazanıyor. Yarış uzun, bir etap yaklaşık 5 saat sürüyor. Bu zaman diliminde takımdaki 4 pilot kendi aralarında istediklerinde değişiyorlar'

Takımların birbirine oldukça denk olduğunu, yarışların bu anlamda çekişmeli geçeceğini ifade eden Pak, 5. ayak yarışları, 30 Ekim Pazar günü tamamlanacağını belirtti.

Kaynak: AA