Yeni Amasyaspor'da bir ilke imza attı hedef büttü

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu’nda TFF 1. Lig takımı Denizlispor’u 1-0 yenerek gruplara yükselen tek amatör küme takımı olan Yeni Amasyaspor’da hedef üç büyükler olarak anılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan biriyle karşılaşmak.

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Yeni Amasyaspor Yardımcı Antrenörü Osman Turut, “Halkımız ‘Denizli'yi yeneceğiz' dedi yendik. Şimdi Galatasaray'ı istiyorlardır herhalde. Ya da Fenerbahçe'yi. Gelmeleri de iyi olur. Amasya'ya üç büyüklerden birini getirmiş oluruz. Halkımıza ekol gördükleri futbolcuları canlı seyrettirmiş oluruz” dedi.

Eledikleri Denizlispor'un güçlü bir takım olmasına karşın oyunun planladıkları gibi ilerlediğini anlatan Turut, kendilerini kutlayan Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinin de dörtlü gruplara kalan ilk amatör lig takımı olarak tarih yazdıklarını söylediklerini belirtti.

Taraftara teşekkür eden takım kaptanı Metin Kurt da, “Sürpriz yapabilir miyiz derdindeydik. Allah'a çok şükür onu da gerçekleştirdik. Takımın ismi önemli değil. Önemli olan yıllar sonra buraya süper lig ekibi getirebilmek. Biz bunu başardık. İnşallah bir sonraki hedefimizde onların karşısında mücadele etmek istiyoruz. Büyüklerden bir tanesi gelirse seviniriz. Bu camia büyük bir takımı görmek istiyor. Arada dört lig var. Hani başka bir türlü yakalama şansımız yok. Hazırlık maçına da çağırma gibi bir şansımız yok. Ama çıkarsa kuradan mecburiyetten dolayı da olsa gelmek zorunda kalacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA