'Kweuke İle Oynamam Takıma Güç Kattı'

Çaykur Rizespor'un genç forveti Oğulcan Çağlayan:'Kweuke ile oynamak benim için büyük bir avantaj, aynı zamanda onunla oynadığım için de çok mutluyum' 'O sahada olunca kendimizi daha da güçlü hissediyoruz'.

FİKRET DELAL - Spor Toto Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor'un genç santrforu Oğulcan Çağlayan, Kamerunlu forvet Leonard Kweuke ile aynı anda sahada yer almanın takıma ayrı bir güç kattığını söyledi.

Oğulcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın tecrübeli golcüsü Kweuke ile oynamanın kendisi için büyük avantaj olduğunu vurguladı.

Gol yollarındaki sıkıntıyı çözmeye başladıklarını anlatan 20 yaşındaki santrfor, 'Bir gol problemimiz vardı. Onu da çözdük. Kweuke ile oynamamız takıma ayrı bir güç oldu. Kweuke ile oynamak benim için büyük bir avantaj ve onunla oynadığım için de çok mutluyum. O sahada olunca kendimizi daha da güçlü hissediyoruz. Bu durum performansımı da çok iyi etkiliyor.' diye konuştu.

Yeteneklerine güvendiğini dile getiren Oğulcan Çağlayan, 'Oynamaya başladığımda her şeyin iyi gideceğini biliyordum. Takımdan üç hafta ayrı kaldım. Zor bir üç hafta geçirdik. Mağlubiyetler yaşadık. Futbolda dün yok, her zaman yarın ve gelecek var. Şu an iyi gidiyoruz. Bu iyi gidişatımıza Trabzonspor maçı ile sürdürmek istiyoruz.' dedi.

Oğulcan, Trabzonspor ve Adanaspor maçlarının ligde hangi tarafta olacaklarına karar vereceğinin altını çizerek, 'İlk önce Trabzonspor ile deplasmanda daha sonra da Adanaspor ile kendi sahamızda oynayacağız. Trabzonspor'u yenmek için oraya gideceğiz. Bu güç bizde var. Son oynadığımız iki maçta bunu gösterdik.' ifadelerini kullandı.

- 'Taraftarın takıma sahip çıkması gerekiyor'

Trabzonspor ve Adanaspor maçlarını kazanıp, taraftarlarla barışmayı hedeflediklerini dile getiren genç futbolcu, taraftarların kendilerine destek vermesini istedi.

Rize'de çok iyi bir taraftar potansiyeli olduğunu kaydeden Oğulcan Çağlayan, sözlerini şöyle tamamladı:

'Küskünlükler var. Bence bireylere küsülebilir ama Çaykur Rizespor Kulübüne kimse küsemez. Çünkü şehrin bir tane takımı var. Herkesin bu şehrin takımına sahip çıkması gerekiyor. Takımla şehir bütünleşirse başarı gelecektir, gelmemesi mümkün değil. Artık taraftar da üstüne düşen görevi yerine getirip, tribünleri doldurup, 90 dakika sahada mücadele eden bizleri desteklemesi gerekiyor.'

Kaynak: AA