Amerikan Futbolunun 'Timsahlar'ına ABD'den Takviye

Üniversitelerarası Lig ve Türkiye Amerikan Futbol 2. Ligi'nde mücadele eden Uludağ Üniversitesi Timsahlar, önce üst ligi ardından da Avrupa kupalarına katılma hedefine ulaşabilmek için biri antrenöroyuncu olmak üzere 3 ABD'li sporcu transfer etti Kulüp başkanı Demir:'İyi bir kadromuz var ve hedefe ulaşacağımıza inanıyorum' Antrenöroyuncu McDermott:'Bursa'da görev yaptığım için aynı zamanda sıkı bir Bursaspor taraftarıyım'

VEDAT YÜCEBAŞ - Üniversitelerarası Lig (Ünilig) ve Türkiye Amerikan Futbolu (Korumalı Futbol) 2. Ligi'nde mücadele eden Uludağ Üniversitesi (UÜ) Timsahlar, önce üst ligi, ardından da Avrupa kupalarına katılma hedefine ulaşabilmek için biri antrenör-oyuncu olmak üzere 3 ABD'li sporcu transfer etti.

Takımın başına gelen antrenör Thomas McDermott, aynı zamanda oyun kurucu olarak forma giyecek. McDermott'un dışında takıma Phoneix-Arizona'dan Bobyy Wilson ve Carmetrick Ross'u dahil eden UÜ Timsahlar'da hedef Avrupa'da ses getirecek bir takım olmak.

Kadrosunda bir de UÜ'de okuyan Kosovalı oyuncu bulunduran Bursa ekibi, önce Türkiye'de sonra Avrupa'da ses getirmek için zaman zaman 3 saati bulan antrenmanlar yapıyor. Yeşil-beyazlı takım yönetim, teknik heyet ve oyuncuları, uygun çalışma ortamı bulamamak, büyük sahada bir günden fazla antrenman yapamamaktan yakınıyor.

UÜ Timsahlar Kulübü Başkanı Mahmut Enis Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok farklı bir spor branşında Bursa'yı temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ancak umdukları ilgiyi de göremedikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Bu yıl hedeflerini yüksek tuttuklarını ve bu doğrultuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını aktaran Demir, takımda oyun kurucu olarak görev yapacak antrenör ABD'li McDemortt'u transfer ettiklerini kaydetti.

Aynı zamanda yerli oyuncu kalitesini ciddi anlamda yukarı çektiklerini aktaran Demir, 'Bu sezon, hedeflerimiz doğrultusunda kadromuza 3 yabancı oyuncu kattık. ABD'li antrenörümüz de aynı zamanda oyun kurucu olarak görev yapacak. İyi bir kadromuz var ve hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.' dedi.

Başkan Demir, üniversitenin, futbol sahasını haftada bir gün kendilerine tahsis ettiğini ancak belirledikleri Avrupa hedefine ulaşmak için haftada en az 3 kez geniş sahada antrenman yapmaları gerektiğine işaret ederek, bu konuda belediyelere ait tesislerden de yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Güçlü bir kadroya sahip olduklarını belirten Demir, biraz daha fazla destek görmeleri halinde önemli işler başaracaklarına inandığını anlattı.

Kulübün 2008'de kurulduğunu fakat bir yıl sonra destek göremediği için kapandığını dile getiren Mahmut Enis Demir, kulübü 2012 yılında tekrar kurduklarını ve zor imkanlarla yollarına devam ettiklerini vurguladı.

- Bursaspor taraftarı ABD'li antrenör

Antrenör Thomas McDermott da UÜ Timsahlar'da görev almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Amerikan futbolunda Avrupa'da ilk deneyimini Türkiye'de yaşayacağını kaydeden McDermott, Türk sporcuları, beklediğinden de fazla yetenekli bulduğunu kaydetti.

Takım olarak 5 yıllık bir program belirlediklerini anlatan ABD'li antrenör, 'Önce bir üst lige çıkmayı, daha sonra Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Bu spor dışındaki diğer branşlara da ilgi duyuyorum. Bursa'da görev yaptığım için aynı zamanda sıkı bir Bursaspor taraftarıyım.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA