Yenimahalle'de Senkronize Buz Pateni Takımı Kuruldu

Mücadele ettiği her spor branşında adından söz ettirmeyi başaran Yenimahalle Belediyesi bünyesinde artık senkronize buz pateni takımı da bulunacak.

Yenimahalle Belediyesi Senkronize Buz Pateni takımının temelleri atıldı. Bünyesinde birbirinden yetenekli milli sporcuları barından takım, ilk antrenmanını yaptı. Buzda birbirinden estetik hareketlerle kendilerine hayran bırakan sporcular, yeni kulüplerinde yeni başarılar elde edeceklerinin sinyallerini vermeye başladı.

Bahçelievler Buz Pateni Sarayı’nda ilk antrenmanlarına çıkan takım, antrenmana ısınma hareketleriyle başladı.

Ülkemizde 2010 yılından bu yana düzenlenen senkronize buz pateninde 6 yılda sayısız başarı elde eden takım sporcuları, artık başarıya Yenimahalle bünyesi altında ulaşmaya çalışacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın talimatıyla kurulan takım hem buz patenine hem de ülkeye yeni yetenekler kazandırmak için çalışmalarını sürdürecek. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını ifade ederek, "Mücadele ettiğimiz her spor branşında başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Birçok sporcumuz ülkemizi uluslararası arenada temsil ediyor. Hentbol takımımız başarıdan başarıya koşuyor. Şimdi sıra buz pateninde aynı başarıları kazanmak" dedi.

Yaşar, senkronize buz pateninin ülkemizde yeni gelişmeye başladığını belirterek, "Bizde sporcularımız vasıtasıyla bu spor dalının gelişmesine bir nebze olsun katkıda bulunmak istiyoruz. Sizden tek isteğim Yenimahallelilik ruhuyla mücadele etmeniz. Sporda her şey başarı demek değildir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlâklısını severim sözünü kendinize yol gösterici sayarak mücadele etmenizi istiyorum" dedi.

Yenimahalle Belediyesi çatısı altında antrenmanlarına başlayan takımda 13- 19 yaş arasında 23 sporcu bulunuyor. 12 sporcu da milli takımda mücadele ediyor. Başarılı takımda ayrıca 2 Türkiye Şampiyonu da bulunuyor.

Kaynak: İHA