Voleybolda Mutlugil Aday Olmayacak

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil:'21 Kasım Pazartesi günü düzenlenecek TVF 4. Olağan Genel Kurulu'nda başkan adayı olmayacağım' 'Nasıl ki voleybol bir takım sporuysa ben de başkanlık görevini, başka bir takım arkadaşımın yürütmesinin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim'

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil, genel kurulda aday olmayacağını söyledi.

Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, '21 Kasım Pazartesi günü düzenlenecek TVF 4. Olağan Genel Kurulu'nda başkan adayı olmayacağım.' dedi.

Gelecek dönemde Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve Avrupa Voleybol Konfederasyonunun (CEV) yönetim kurullarındaki görevlerinde, Türk voleybolu adına daha faydalı hizmetlerde bulunacağını düşünerek TVF'de başkanlığa aday olmama kararı aldığını ifade eden Mutlugil, 'Nasıl ki voleybol bir takım sporuysa ben de başkanlık görevini, başka bir takım arkadaşımın yürütmesinin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Ayrıca seçilecek yeni başkanımızın başarılı olması için de tüm deneyimlerimle destek olacağım.' diye konuştu.

2012 yılında seçildiği başkanlık görevinde 4 yıl boyunca, voleybol ailesi ile başarılı çalışmalar yürüttüklerine inandığını anlatan Mutlugil, şunları söyledi:

'Özellikle de 'Voleybol her yerde' sloganıyla voleybolumuzu ülke sathına yaymak ve voleybolumuzun daha da geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak adına yaptığımız çalışmalarda, başkan sıfatıyla rol almak, hayatım boyunca benim için bir gurur kaynağı olacak. Bu 4 yıllık süreçte yönetim kurulumuzun başarılı olması için gerekli yardımları sunan, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, geçmişte birlikte çalışma imkanı bulduğumuz devlet büyüklerimize, sponsorlarımıza, kulüplerimize, hakem ve gözlemcilerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza, yönetim kurulumuzdaki takım arkadaşlarıma, federasyon çalışanlarımıza, Saran Medya ailesine, medya mensuplarına ve voleybol ailesinin tüm paydaşlarına teşekkür ederim.'

Kaynak: AA