Ufuk Sarıca Açıklaması 'Resmi Olarak Maç Kaybetmedik'

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, “Resmi olarak maç kaybetmedik. Sonuçta 11 tane yepyeni bir takım var. Bunları bir arada tutmak kolay değil. Düzgün işleri yapabilmek kolay değil” dedi.

FIBA Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda Beşiktaş Sompo Japan, evinde 77-62’lik skorla Partizan’ı mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın koçu müsabakayı değerlendirdi.

Ufuk Sarıca, “Maçı genel olarak önde götürdüğümüz bir karşılaşma oldu. Daha önce de kırabilirdik, daha farklı olabilirdi ama basit hatalar yaptık. Partizan geleneği olan bir kulüp. Ülke olarak da basketbola düşkünler. Onlar da o ırkın temsilcisi. Dinamik ve sert bir ekip. 3. periyotta cevap veremeseydik bugün daha farklı konuşabilirdik. 3. periyottaki sertliğe cevap verip taraftarın takıma eşlik ettiği dönemde özellikle hızlı hücumlarda şutları sokarak farkı açtık. Kazanmamız gereken bir maçı kazanarak yola devam ediyoruz. Burada 20 asist görüyorum ve bu beni sevindiriyor. Açıkçası boş atışları değerlendirseydik 26’yı da görebilirdik. Oyuncuları kutluyorum. Maçın son 2 dakikasında daha iyi olabilirdik. Sonradan giren oyuncularda birkaç dakika sarsıntı yaşadık. Takımımı tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“Maç kaybetmedik”

İşlerin rayında gittiğini dile getiren Sarıca, “Resmi olarak maç kaybetmedik. Sonuçta 11 tane yepyeni bir takım var. Bunları bir arada tutmak kolay değil. Düzgün işleri yapabilmek kolay değil. Bazı eksiklerimiz var bunları düzeltmek için zaman ihtiyaç var. Çok iyi niyetli karakterli bir takımız var. Kenan Sipahi, ayak bileğini burktu, pazartesi ama salı belli oldu. Yaklaşık 10 gün bizle beraber olamayacak sonra dahil olacak. Erkan’ın da 2 haftası var. Maçtan önce de kısa rotasyonumuzda Erkan’dan sonra Kenan’ın da olmaması bizi sıkıntıya soktu ancak bütün oyuncular değişe değişe burayı tamamladılar, bundan da mutluyum” dedi.

Weems: “En iyi taraftar kitlesi”

Siyah-beyazlı başarılı oyuncu Weems, “Öncelikle kazandığımız için çok mutluyuz. Bazı hatalarımız olsa da iyi bir oyun sergiledik. Koçumuz da bize güzel bir oyun planı sundu ve sonunda bir galibiyet geldi. Şutlar girince herkes daha mutlu oluyor. İstatistikten ziyade, bireysel olarak maksimumu verdiğimi düşünüyorum. Takım olarak da oyuna iyi bir katkı sunduğumu düşünüyorum. Gerçekten taraftarlar müthişti. İkinci devrede yorgun olduğum anlarda bile onların desteği ile maçı kazandık. Onlara çok teşekkür ederim. Önünde oynadığım en iyi taraftar kitlesi diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Partizan cephesi

Sırp ekibinin Başantrenörü Aleksander Dzikic ise, “Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Grubumuzdaki en güçlü takımdı. Nasıl bir ev sahibi avantajına sahip olduklarını biliyorduk. Basketbol açısından biz her şeye hazırlıklı geldik ancak hücumda bazı hatalar yaptık. Tabi onlar da hücumda bunun en iyi şekilde cezalandırdılar. Bu tip hücum oynayan takımlara karşı agresif olmak zorundasınız. Biz bütün maç boyunca agresif olamadık. Çok zor atışlarda başarı kaydettiler, biz çok basit hata yaptık ve sonunda da kazandılar” diye konuştu.

Kaynak: İHA